Hvide Sande

Svenske Ylva lader sin violin tale sit eget sprog

For tre år siden deltog Ylva Larsdotter i Hvide Sande Masterclass, og nu forbereder den svenske violinist endnu et besøg i havnebyen, hvor hun fra 16. oktober deltager i Late Summer Festival 2018. Pressefoto

Tirsdag 16. oktober lyder de første toner på Late Summer Festival 2018, der i løbet af fire dage byder på en vifte af klassisk musik i Hvide Sande.

Hvide Sande: Der er gratis adgang, når Vestjysk Bank i Hvide Sande 16. oktober lægger hus til den første koncert under Late Summer Festival 2018.

På programmet den tirsdag er blandt andre den svenske violinist Ylva Larsdotter, der har vundet en række priser og markeret sig både nationalt og internationalt. I banken får hun selskab af danske Jonathan Swensen, der i slutningen af juni vandt førstepræmien og 100.000 kroner i en syv dage lang, international cellokonkurrence med 21 deltagere.

Eventkoordinator for Late Summer Festival, Dennis Breum, glæder sig over arrangementet, der er skabt af musikerparret Anette og Helge Slaatto:

- Det er fantastisk at se, hvor mange events og aktiviteter vores område tilbyder både gæster og lokale i løbet af året. Jeg synes bestemt, det er positivt, at Late Summer Festival i år besøger Hvide Sande i efterårsferien, hvor udbuddet af aktiviteter er forholdsvis lille, siger Dennis Breum og tilføjer:

- Det er en uge med mange feriegæster, som vi ønsker at give så mange gode oplevelser med hjem som muligt. Jeg tror på, at festivalen passer rigtig godt ind her.

I alt syv koncerter

Hvis man køber et partoutkort til Late Summer Festival 2018, får man for 300 kroner adgang til yderligere seks koncerter, der afvikles i Helligåndskirken, i Lyngvig Kirke, på Anker Fjord Hospice, i Lyngvig Fyr og i Haurvig Kirke.

Fra Anette og Helge Slaatto lyder dette budskab forud for den fire dage lange musikbegivenhed i og tæt på Hvide Sande:

- Vi ønsker jer alle mange inspirerende oplevelser med gammel og ny musik, og vi håber, at dette vindue mod Norden i den pragtfulde danske natur åbner øjne og ører for de nordiske kvaliteter.

Årets musikalske trup i det vestjyske omfatter den koreanske stjernepianist Jeung Beum Sohn, Ylva Larsdotter på violin, cellisten Jonathan Swensen, strygekvartetten casalQuartett fra Schweiz, Anette Slaatto på strengeinstrumentet viola, den tyske kontrabassist Frank Reinecke, Christina Bjørkøe på klaver, cellisten Julie Tandrup Kock og Helge Slaatto på violin.

Prisen for en enkeltbillet til en koncert er 100 kroner.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven