Debat

Svar til Martin Risum Bøndergaard: Det er Fake News

Læserbrev: Havde politisk chef i Vindmølleindustrien Martin Risum Bøndergaard i Dagbladet skrevet, at det kun var i 0 - 3 dage om måneden, at man ikke kan se kæmpemøller 230 - 250 meter høje i en afstand af 20 kilometer fra kysten ude på havet, så havde han været nærmere sandheden. Det, Martin Risum Bøndergaard postulerer, er Fake News. I månederne april, maj, juni, juli og august samt noget af september vil der kun være få dage, hvor man ikke kan se længere end 20 km ud over havet. Gå selv på nettet og find figurerne for synlighed ud over havet i de måneder, jeg har nævnt. Men kom selv og se, Martin Risum Bøndergaard, jeg ved, at du er blevet inviteret.

At du kan bruge en Megafon undersøgelse foranstaltet af Vattenfall blandt 200 personer med ledende spørgsmål, hvor 27 procent siger, at de kender noget til Vesterhav Syd og er positive. 40 procent siger, at de kender noget og bliver i undersøgelsen af dig og Vattenfall udlagt som værende positive. Hold dig til Dagbladet Ringkøbing-Skjerns læserpanel, som i juli 2018 viste at 52 procent var negative, 47 procent endda meget kritiske. Havde man hørt blandt de mange sommerhusejere fra nær og fjern, der har købt uden have den tanke, at det kunne komme på tale, at en kystnær havvindmøllepark 4 - 10 kilometer fra kysten kunne komme på tale, så ville alle være imod. For de har købt i et fredfyldt, naturskønt område med en fantastisk fri udsigt over havet.

Martin Risum Bøndergaard, kommer du igen med sådanne politiske meldinger som i Dagbladet, lover det ikke godt for Vindmølleindustrien med hensyn til troværdighed. En politisk chef eller spindoktor for Vindmølleindustrien burde burde som sin fornemste opgave have, at I viser visuelle billeder af, hvordan et mølleprojekt på land eller til havs vil tage sig ud i worst case, som forskrifterne til hvordan man laver en VVM-redegørelse foreskriver. Dette ville vindmølleindustrien tjene på. Slørede eller dussede billeder skaber modvilje og mistro.

Vi går alle ind for grøn energi, men vis dog lidt ydmyghed i jeres fremfærd med hensyn til placering.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål