Annonce
Læserbrev

Svar til Lise Bonde: Fair konkurrence og vilkår

Jeg kan med garanti sige, at det har vi aldrig sagt. Et sådan svar svarer til, at vi I 3F skulle anerkende KA.

Annonce

Læserbrev: Kære Lise Bonde, jeg har fuld forståelse for, at du som bestyrelsesmedlem i anlægsgartnervirksomheden Lauge Bonde Aps varetager ejerinteresser og gerne vil skabe det størst mulige overskud i virksomheden.

3F har også stor respekt for virksomheden, fordi vi ved, at I prioriterer efteruddannelse, arbejdsmiljø og et godt samarbejdsklima med medarbejderne.

Men du fører læserne bag lyset, når du fremstiller 3Fs faglige indsats – for at få overenskomstdækket Lauge Bonde Aps – som et overgreb og magtmisbrug. 3F har indgået den frivilligt forhandlede, repræsentative brancheoverenskomst, og det er vores – og arbejdsgiverorganisationens – opgave og rolle, at forsvare denne og få den udbredt til flest mulige virksomheder og medarbejdere i branchen.

Det gør vi både af hensyn til de ansatte og af hensyn til langt størstedelen af virksomhederne i branchen, som overholder de frivilligt aftalte løn- og arbejdsvilkår i brancheoverenskomsten.

Vi ønsker skarp, men fair konkurrence mellem virksomhederne med hensyn til god kundeservice, dygtighed og kvalitet, innovation og logistik og så videre. Men vi ønsker og accepterer ikke en kappestrid mellem virksomhederne på, hvem der kan få medarbejderne til at acceptere de ringeste vilkår.

3F gennemgår meget gerne de konkrete detaljer og fordele for medarbejderne ved den repræsentative brancheoverenskomst – som 3F har indgået – og her vil jeg blot nævne, at man kan arbejde på akkord, hvilket pt. giver en gennemsnitsløn i byggeriet på knap 200 kroner i timen.

I dit læserbrev i Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver du, at vi i den lokale 3F afdeling skulle have udtalt: ”nå, men så er I jo organiserede og har ordnede forhold.” Jeg kan med garanti sige, at det har vi aldrig sagt. Et sådan svar svarer til, at vi I 3F skulle anerkende KA. Men vores rolle på arbejdsmarkedet er at sikre gode løn- og ansættelsesvilkår for vores medlemmer. Det gør vi gennem vores overenskomster, som samtidig sikrer en fair konkurrence mellem virksomhederne.

Fagforening 3F Ringkøbing Skjern logo skilt Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce