Annonce
Debat

Svar til Jonna Odgaard: Raunonia er stadig blot en skitse for Ringkøbing-Skjern Kommune

- Jonna Odgaard spørger, hvordan jeg kan fastholde, at feriebyen Raunonia kun er en skitse på nuværende tidspunkt. Det kan jeg, fordi det stadig er en skitse. Jeg kan sige, at vi som byråd er blevet præsenteret for det, som borgerne er blevet præsenteret for på mødet i 2019, og som Dagbladet har fået indblik i, skriver borgmester Hans Østergaard. Illustration: Arkitektfirmaet Bo Christensen

Læserbrev: Jonna Odgaard har i et debatindlæg i Dagbladet Ringkøbing-Skjern stillet to konkrete spørgsmål i forbindelse med projektet Raunonia. De spørgsmål vil jeg gerne svare på.

Et enigt byråd bakkede i november 2020 op om, at kommunen skulle undersøge mulighederne for en ny ferieby i Ringkøbing. Samtidig skulle det undersøges, om projektet kunne etablere yderligere parkeringspladser på adressen Toften.

Det er dagligdags - heldigvis – at vi som politikere og jeg som borgmester bliver præsenteret for ideer til at udvikle vores område. Initiativerne bliver præsenteret for byrådet som mere eller mindre færdige skitser, og byrådet har ofte uddybende spørgsmål til præsentationerne. På samme måde har initiativtagerne ofte også afklarende spørgsmål, som kommunen har ansvaret for at finde svaret på. Det gælder, at projektmagere altid kan henvende sig i fortrolighed, indtil projektet er så langt og konkret, at de kan sende en ansøgning, som alle borgere kan se og følge med i.

Annonce

Vi vil som kommune gerne være en åben og troværdig samarbejdspartner. Når vi får henvendelser fra initiativtagere til forskellige tiltag, tager vi henvendelserne seriøst. I sagen om Raunonia har der været komplekse juridiske spørgsmål, som har krævet advokatbistand og personale-ressourcer for at afklare.

Så når Jonna Odgaard spørger, hvem der har betalt for personaleressourcer og advokatsalærer i forbindelse med projekt Raunonias henvendelse, kan jeg sige, at det har Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er en del af den rolle, kommunen har, når der skal findes svar på spørgsmål, kommunen ikke umiddelbart kan svare på.

Jonna Odgaard spørger også, hvordan jeg kan fastholde, at feriebyen Raunonia kun er en skitse på nuværende tidspunkt. Det kan jeg, fordi det stadig er en skitse. Jeg kan sige, at vi som byråd er blevet præsenteret for det, som borgerne er blevet præsenteret for på mødet i 2019, og som Dagbladet har fået indblik i. Det er blevet drøftet på et byrådsmøde, hvor vi som politikere har fået lov at stille spørgsmål til projektet.

Vi har endnu ikke modtaget en konkret ansøgning på feriebyen Raunonia, men hvis vi gør det, går den almindelige og lovmæssige offentlighedsfase med borgermøde og høringer i gang, som den altid gør i sager som denne. Først herefter skal byrådet træffe en beslutning.

Når vi får henvendelser fra initiativtagere til forskellige tiltag, tager vi henvendelserne seriøst.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Højmark Rejser skåler i champagne i dag: Skiferien er reddet for danskerne, siger direktøren

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Hvide Sande

Handlekraftig mand tog affære: Tog nøglerne fra en spritbilist med promille på over to

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Debat For abonnenter

Krigsfaren er overhængende. Netop derfor bør Jeppe Kofod tage en tur til Berlin

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Annonce