Annonce
Debat

Svar til Alex Bonde Holm: Konstruktiv dialog frem for påbud

Læserbrev: Kære Alex Bonde Holm, Allerførst skal jeg beklage, at du ikke mener, du har fået svar på dine spørgsmål om det kommende testcenter i Lem Kær. Jeg synes, jeg har forsøgt at svare, og vil allerede nu gerne invitere dig til at tage direkte kontakt, hvis du – når du har læst til ende her – stadig ikke synes, du har fået fyldestgørende svar.

Du henviser i dit første læserbrev den 4. februar til en udtalelse, jeg kom med i TV MidtVests nyhedsudsendelse om de regelsæt, der eksisterer for støj og andre gener fra vindmøller. Specifikt spørger du til skyggekast.

Når vi i Ringkøbing-Skjern Kommune giver tilladelse til opsætning af vindmøller, følges Erhvervsstyrelsens anbefalinger med hensyn til grænseværdier for skyggekast. I lokalplanen såvel som i byggetilladelsen stiller vi krav om, at de vejledende grænseværdier overholdes. Dermed gør vi de vejledende grænseværdier til et regelsæt, som vi i kommunen administrerer efter.

Du spørger, ifølge hvilken lovgivning, vi som tilsynsmyndighed kan beordre driftstop ved overskridelse af ’grænsen’. I teorien kan vi påbyde driftstop, hvis f.eks. støjbekendtgørelsen eller Trafikstyrelsens vilkår for lysafmærkning ikke er overholdt. I praksis har vi dog ikke oplevet det, idet vi gennem en konstruktiv dialog med projektmager bag et mølleprojekt indtil nu har løst eventuelle problemer.

Du spørger, hvilken uddannelse de medarbejdere, der fører tilsyn med vindmøllerne, har. Jeg kan forsikre dig om, at de er kvalificerede folk; typisk med en ingeniøruddannelse og med god erfaring. Specifikke målinger og beregninger af f.eks. skyggekast eller støj foretages af akkrediterede konsulenter.

Endelig hentyder du til, at der er fejl på lysafmærkningen på vindmøller på strækningen mellem Spjald og Ringkøbing. Lysafmærkningen hér som andre steder skal naturligvis overholde Trafikstyrelsens vilkår, der lægger sig op ad de internationale standarder og anbefalinger fra ICAO (International Civil Aviation Organization).

Tænker du, at der er anvendt kraftigere lysmarkering end Trafikstyrelsen kræver, er det noget, vi gerne undersøger og går i dialog med projektmager bag møllerne om.


Tænker du, at der er anvendt kraftigere lysmarkering end Trafikstyrelsen kræver, er det noget, vi gerne undersøger og går i dialog om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce