Annonce
Læserbrev

Svar på læserbrev: Akuthjælp er meget andet end en akutlægebil

Læserbrev: Charlotte Pedersen har her i spalterne udtrykt bekymring for akuthjælpen til borgere i blandt andet Tarm. Hendes bekymring skyldes, at en ny akutlægebil i Ringkøbing søndag 1. september erstattede akutbilerne i Tarm og Ringkøbing.

Akutlægebilen i Ringkøbing er langt fra ene om at yde akuthjælp i området. Ud over akutlægehelikoptere i Skive og Billund kan regionen sende akutlægebiler fra Herning, Ringkøbing og Esbjerg. Region Midtjylland har desuden to ambulancer i Tarm og 64 i resten af regionen. Derudover er også frivillige hjerteløbere med til at sikre egnens borgere hurtig hjælp. Det er alt sammen med til at sikre borgerne i Sydvestjylland akuthjælp af samme høje standard som i resten af regionen.

Akutbilerne har i mange år bidraget til trygheden. Patienter har haft glæde og gavn af de kompetencer og den omsorg, som personalet kom med. Sygeplejerskerne og redderene har ydet en god indsats i akutbilerne gennem årene. Den skal de have tak for.

Men siden akutbilerne blev sendt på landevejen første gang, er mulighederne for akut hjælp på et skadested udviklet voldsomt.

Redderne i ambulancerne har fået flere sundhedsfaglige kompetencer og bedre udstyr. De kan i langt højere grad undersøge og hjælpe patienterne på stedet. Akutlægehelikoptere har siden 2014 sikret både hurtig lægehjælp på stedet og hurtig transport til højt specialiseret behandling på for eksempel en hjerteafdeling. Det tager akutlægehelikopteren i Billund cirka 15 minutter at nå de sydvestlige dele af regionen.

Den nye akutlægebil i Ringkøbing er placeret netop der efter nøje overvejelser. Fordele og ulemper, indbyggertal, udrykninger og samspillet med resten af akuthjælpen er vurderet nøje. Placeringen i Ringkøbing sikrer flest mulige borgere den bedst mulige akuthjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce