Annonce
Skjern

Svampeeksperter viser vej til guldet i Dejbjerg Plantage

Svampeforeningen Æ Skurrehat og DN indbyder alle til en svampetur i Dejbjerg Plantage søndag den 22. september. Målet er at finde gode spisesvampe, men der bliver tid til at kigge på alle svampe, og svampeeksptert Benny Christensen vil fortælle om de forskellige svanpe. Privatfoto
Svampeforeningen Æ Skurrehat og Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling inviterer alle med på en svampetur i Dejbjerg Plantage søndag den 22. september.

Skjern: Søndag den 22. september kan man komme med svampeforeningen Æ Skurrehat og Danmarks Naturfredningsforening på svampetur til Dejbjerg Plantage. Turen ledes af svampeeksperten Benny Christensen fra svampeforeningen og forhenværende naturvejleder ved Ringkøbing Skjern Museum Tage Madsen, og deltagerne kommer først og fremmest til at kigge efter de ret få gode spisesvampe, vi kan finde i de vestjyske plantager.

Turen er gratis for medlemmer af foreningerne, mens øvrige deltagere må betale et gebyr for turen, som tager godt to timer og indledes klokken 13 på p-pladsen ved Bundsbæk Mølle. I alt ventes ture at være på cirka tre-fire kilometer.

Sæsonen har i år været rigtig god med pæne mængder af kantareller, som har fået passende mængder af regn hen over sommeren, men det trækker ud med rørhattene, hvor der kun har været få punktstokket indigo-rørhat og få eksemplarer af Karl Johan, som også hedder spiselig rørhat.

Annonce
En passende mængde regn betyder, at der har været pæne mængder af kantareller, mens de spiselige rørhatte som Karl Johan lader vente på sig. Privatfoto

Svampedag

- Vi kigger også kigget efter de svampearter, der ikke skal i kurven, og deltagerne får måske mulighed for at se eksemplarer af de dødeligt giftige grøn- og snehvid fluesvamp som begge er fundet i plantagen, selv om de ikke er almindelige. Også de svampe, der kan ødelægge svamperetten, fordi de er ilde-smagende, og dem, der bare står og pynter i skovbunden, bliver taget under behandling, så deltagerne skulle blive bedre rustet til at lave en svampetur på egen hånd, fortæller Benny Christensen i en pressemeddelelse.

Turen følges op af en svampedag på Bundsbæk Mølle mandag den 14. oktober i efterårsferien, hvor medlemmer af svampeforeningens bestyrelse laver forskellige svamperetter og byder på smagsprøver i museets kaffestue.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce