Annonce
Hvide Sande

Svømmer rundt om Danmark: Overrasket over de vestjyske bølger

Lars Simonsen har på den første måned svømmet 156 kilometer. Foto: Søren Nørgaard.

42-årige Lars Simonsen har brugt den seneste måned på at svømme op langs Vestkysten. Nu er han nået til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vestkysten: En mindre gruppe mennesker står på stranden ved Hvide Sande med blikket stift rettet mod de store bølger, der slår ind mod kysten. Med jævne mellemrum dukker et hoved op af vandet.

Hovedet tilhører 42-årige Lars Simonsen, der for en måned begyndte sin svømmetur på cirka 1300 kilometer rundt om Danmark. Med et par ekstra svømmetag får han kontakt til stranden og kommer op og hilser på de fremmødte:

- Jamen det er en af mine gamle kolleger, som er i sommerhus herovre. Jeg havde ikke regnet med, at han og hans familie ville komme ud og tage imod mig, forklarer Lars, der også blev mødt af et ældre ægtepar, som har fulgt ham på en længere del af svømmeturen:

- Det giver noget ekstra energi og betyder mere, end de regner med, siger han.

Det er jo gået godt og Vestkysten er også den hårdeste strækning. Det vidste jeg også, inden jeg begyndte. Men jeg håber da, at formen er bedre på østkysten.

Lars Simonsen, eventyrer og langdistancesvømmer.

Svømmetur rundt om Danmark

Lars Simonsen begyndte for en måned siden sin tur rundt om Danmark.Distancen er cirka 1300 kilometer og på nuværende tidspunkt har Lars svømmet 156 kilometer.

Han havde i første omgang regnet med at bruge 3-4 måneder på den lange distance.

Skiftende vejr gør, at han i dag føler sig overbevist om, at det tager op mod 5 måneder.

Lars Simonsens svømmetur rundt om Danmark har også til formål at indsamle penge til Julemærke Fonden og Depressions Foreningen.

På nuværende tidspunkt har han indsamlet 2.500 kroner.

De høje bølger ved Hvide Sande overraskede Lars Simonsen. Foto: Søren Nørgaard.

Bølger og modvind

Lars Simonsen havde håbet, at han på nuværende tidspunkt kunne være nået 200 kilometer op langs Vestkysten. Store bølger og en del modvind har dog betydet, at han onsdag middag kun har nået 156 kilometer.

Han indrømmer da også, at særligt bølgerne har overrasket ham:

- Jeg ved, at det kan skifte, men bølgerne er alligevel større end forventet. Her til morgen gik det egentlig okay, men efter en lille pause med lidt mad og drikke gik den sidste del af turen rigtig godt, siger han.

Når han generelt ser tilbage på den første måned af sin lange svømmetur rundt om Danmark har dagene været meget forskellige. Nogle dage har han svømmet 15-17 kilometer, men han har også været helt nede på 3 kilometer om dagen. De skiftende distancer slår ham dog langt fra ud af kurs:

- De hårde dage giver også rigtig meget. Det giver noget viljestyrke, selvom det også trækker tænder, griner han.

Annonce

"Det er gået godt"

Selvom Lars Simonsen har været hårdt ramt af modvind og store bølger, skal han også minde sig selv om det positive. Han er blandt andet den i Danmark, der har svømmet den længste distance:

- Det er jo gået godt og Vestkysten er også den hårdeste strækning. Det vidste jeg også, inden jeg begyndte. Men jeg håber da, at formen er bedre på østkysten, lyder det.

Mens han har ligget i bølgerne op langs Vestkysten, har Lars også fået tænkt over mange ting og set solen stå op og gå ned:

- Jeg har det rigtig godt og lader mig ikke slå ud. Jeg kan alligevel ikke ændre på vejret, så i stedet skal jeg huske at nyde det, siger han.

Annonce

Forlænget tur

Svømmeturen rundt om Danmark er ikke et nemt projekt. Derfor har Lars også allieret sig med sine forældre, som følger ham rundt på strækningen, ligesom han har mulighed for at ringe til en fysioterapeut, hvis han skulle få problemer.

Særligt skulderen var en stor bekymring inden starten, og den har da også givet lidt problemer:

- Jeg har fået nogle øvelser til skulderen og de har allerede hjulpet. Nu skal jeg også hjem og have noget mad og lidt massage og så svømmer jeg måske lidt videre i aften, siger han.

Vejrudsigten for de kommende dage lover imidlertid ikke godt for hans videre færd. Derfor har Lars Simonsen også besluttet, at han svømmer videre torsdag, mens han fredag, lørdag, søndag og mandag med stor sandsynlighed ikke kan komme i vandet på grund af vejret:

- Så det bliver en længere hviledag, hvor jeg nok skal se min kone og børn og ellers slappe af og lade op. Jeg havde regnet med og troet på, at turen rundt om Danmark ville tage tre til fire måneder, men det bliver nok tættere på fem måneder, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Hvide Sande

Brand i industribygning sender kraftig røgudvikling indover byen

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Ringkøbing For abonnenter

Christian frygter møllelys: Vestas har indgået aftale med Vattenfall for at minimere generne - der er bare et problem...

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce