Annonce
Ringkøbing-Skjern

Svømmehaller i gang med at dele hold: Kan få hver sin ende af bassinet

 Børn er undtaget fra reglerne om forsamlingsforbuddet, men hvis man er over 21 år, må man kun være 10 på hvert hold, inklusiv instruktør og livredder. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Forsamlingsforbuddet sætter nye begrænsninger for svømmerne, men kun hvis de er over 21 år og på et hold.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Selvom der er kommet corona-stramninger, er der godt nyt til dem, der holder af at gå i svømmehallen. Det er kun på enkelte områder, at der er kommet stramninger.

Alle gæster i svømmehallerne skal fra torsdag bære mundbind fra det tidspunkt, de kommer ind i bygningen, og til at de klæder om. Er det offentlig svømning, må der være det samme antal personer som hidtil, hvilket i Tarm betyder 100 gæster og i Ringkøbing 105 gæster. Er det derimod hold-svømning, og er det for personer over 21 år, så må der kun være 10 personer på holdet, inklusiv livredder og instruktør.

Det sætter nu gang i opdelingen af holdene i svømmehallerne, og er et større puslespil. Nogle steder bliver det løst ved at holdene deles op i to, og så får de hver deres ende af bassinet. Andre steder bliver holdene delt op i to, og så kommer de ind efter hinanden.

- Vi har mange hold, hvor der er op til 35 på, og det er helt umuligt at afvikle de hold. De fleste af dem bliver aflyst, men der er også hold med omkring 18 personer på, og de bliver delt i to, fortæller Per Andersen, centerleder i ROFI, der driver Ringkøbing Svømmehal.

Når svømmerne er kommet op, skal de bære mundbind, når de er påklædt.

Annonce

Holder sig tilbage

Under den store nedlukning i foråret var svømmehallerne lukket fra marts til juni. Svømning blev dengang vurderet som en af de mest sikre indendørs motionsformer, da klorvandet har en rensende effekt. Svømmehallerne blev genåbnet samtidig med fitness-centrene.

Til trods for sikkerheden er svømmehallerne endnu ikke oppe på det antal brugere, som der var, før coronaen satte ind. Folk er lidt mere tilbageholdende med at hoppe i vandet igen, især til offentlig svømning.

- Det er især de ældre brugere, som holder sig tilbage. Jeg har hørt dem sige: Vi venter lige til efteråret, og nu siger de at de venter til foråret, fortæller Per Østergaard, centerleder i Tarm Idrætscenter.


Vi har mange hold, hvor der er op til 35 på, og det er helt umuligt at afvikle de hold.

Per Andersen, leder af ROFI-Centret
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce