Annonce
Ringkøbing-Skjern

Svømmehaller håber på tidligere genåbning

Svømmehallerne håber på en snarlig genåbning. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Svømmehallerne er et af de steder, hvor smittefaren er lavest, og Dansk Idræts Forbund håber nu, at de åbner tidligere end planlagt. Sker det, vil de lokale svømmehaller kunne nå at få den travle sommersæson med.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Selvom svømmehaller er vurderet som et af de indendørs aktiviteter med allerlavest smitterisiko, har der hidtil været udsigt til, at de først genåbner i fase 4.

Nu håber Dansk Idræts Forbunds administrerende direktør Morten Mølholm, at åbningen kan fremrykkes til fase 3. Statsminister Mette Frederiksen har nemlig lovet en plan for al idræt, der endnu ikke er åbnet, og den skal være klar til fase 3, der er sat til 8. juni.

Overfor Danmarks Radio tolker Morten Mølholm det som en mulighed for at få åbnet både svømmehaller og fitnesscentre tidligere end forventet, og hvis det sker, vil det betyde, at svømmehallerne kan få deres sommersæson med.

- Det vil være en betydelig fordel for os at åbne. Vi har en del aftaler med sommerhusejerne om, at deres gæster har adgang til svømmehallen, og der er vi begyndt at skulle betale tilbage til dem. Jo hurtigere, vi kan få åbnet, jo færre penge skal vi betale, lyder det fra Per Østergaard, centerleder i Tarm Idrætscenter.

Samme melding kommer fra Ringkøbing Svømmehal.

- Vi ser rigtig gerne at der bliver åbnet tidligere. Traditionelt set har vi jo besøg af rigtig mange turister, så kombineret med at grænserne kan åbne, vil det blive en fordel for os, siger Per Andersen, leder af ROFI-Centret, der driver svømmehallen i Ringkøbing.

Bliver der tale om en åbning inden sommerferien, vil det også blive et plus for sommerskolerne. I Videbæk oplyser idræts- og fritidscentrets leder Henrik Juhl, at man ikke har arrangeret sommerskoler på grund af coronaen, men en åbning i fase 3 gør, at der alligevel kan blive svømmeskole.

I Tarm er svømmeskolen altid yderst populær, og allerede nu er der solgt to tredjedele af pladserne, selvom ingen ved, om svømmehallen åbner. Bliver der åbnet inden sommerferien, vurderer Per Østergaard, at der hurtigt bliver udsolgt.

Annonce

Måske et booking-system

Grunden til at svømmehallerne vurderes til at have lav smitterisiko er, at det i forvejen er meget rent med afvaskning og klor eller salt i vandet.

Nu er spørgsmålet så bare, hvilke restriktioner en genåbning vil komme med. Det springende punkt er, om der kommer en bestemmelse om et maksimalt antal deltagere ad gangen.

- Vi får jo mange turister, og hvis der skal stå 100 i kø i flere timer, så bliver vi nok ikke så populære, siger Per Østergaard, der kan forestille sig et booking-system, hvor man på forhånd bestiller tid og kun må være i vandet i et afsat tidsrum.

Den løsning kan laves som et online-system.

En anden ting er afstandskrav i omklædningssituationen, og her afventer man udmeldingerne. Men der kan lukkes ned for eksempelvis hver anden bruser.

- Selvfølgelig vil vi overholde alle krav, men vi er i et miljø, hvor smittefaren er meget lav. Det bliver i omklædningssituationen, at vi skal have mest fokus, og det kan måske være, at saunaen skal være lukket i første omgang, vurderer Per Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Tarm

Hærværk: Hestehegn ødelagt i Bork

Annonce