Ringkøbing

Svømmehal er populær hos børn med ferie

I hver af de første to uger af skoleferien er der cirka 30 børn i svømmeskole i Ringkøbing. Her ses de fleste af deltagerne i uge 28 ved svømmehallen sammen med unge trænere og leder Kim Grøn Hansen. PR foto
Alle pladser besat i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i de to første uger af skoleferien. Der er ledige pladser i uge 32.

Ringkøbing: Med hjælp fra Ringkøbing Svømmeklub arrangerer Ringkøbing Svømmehal i uge 27, uge 28 og uge 32 svømmeskole for børn i alderen otte til 12 år. Ud over at give børnene mulighed for en sjov ferieoplevelse i et godt socialt samvær med jævnaldrende lægger lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, vægt på følgende formål med svømmeskolen:

- Vi vil først og fremmest gerne lære børnene at være glade for og trygge ved at bevæge sig i vand. Desuden vil vi naturligvis også - ud fra deres forskellige forudsætninger – lære dem lidt mere, end de har kunnet hidtil, siger Kim Grøn Hansen i en pressemeddelelse.

Sikkerhed og tryghed står højt på det daglige skema i svømmeskolen. Førstehjælp for børn er en fast del af dagens program.

- Det er jo ikke sådan, at vi skal lære børn at redde liv, men det er vigtigt, at de får en fornemmelse af, hvad de selv kan være med til at gøre i en livstruende situation, pointerer Kim Grøn Hansen.

Fire unge trænere fra Ringkøbing Svømmeklub og to uddannede livreddere sørger for, at børnene i svømmeskolen er i sikre hænder i hele forløbet.

Leg og motion

Det daglige program i svømmeskolen, der starter kl. 8.30 og slutter kl. 12.30, byder på et par timer i bassinet med svømning og dykning, men også på andre former for leg og motion i og omkring svømmehallen. Derudover er der en pause til brød og frugt og afslutning med en skolesandwich.

Det er andet år i træk, at der med succes holdes svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal. I uge 27 og 28 er alle pladser fyldt op, mens der endnu er ledige pladser i uge 32. Tilmelding kan ske på Ringkøbing Svømmehals hjemmeside.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce