Annonce
Hvide Sande

Pause på seks-otte uger: Katrine Frandsen har brækket fire ribben i surfing-uheld i Spanien

Katrine Kock Frandsen kommer ikke ude at surfe sådan lige med det første, da hun har været ude for et uheld under en ferie i det sydlige Spanien. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Katrine Kock Frandsen, der står bag virksomheden Virkekraft i Hvide Sande, er kommet til skade under kite-surfing i det sydlige Spanien. Det betyder en pause på seks til otte uger.

Spanien/Hvide Sande: Det var slet ikke meningen, at Katrine Kock Frandsen skulle have surfet under ferien med sine forældre i det sydlige Spanien, men i fredags blev hun alligevel fristet af de gode vejrforhold på kysten ved Tarifa.

Det gik desværre galt for den 41-årige vestjyde, der er en særdeles erfaren surfer. Mens Katrine Kock Frandsen prøvede kræfter med kite-surfing, opstod der en defekt på dele af udstyret, og uheldet kostede hende brud på fire ribben.

- Det er bare sort uheld. Efter omstændighederne har jeg det okay. Jeg bider smerten i mig, og tager noget godt, spansk, smertestillende medicin, siger Katrine Kock Frandsen.

Efter uheldet blev hun tilset og røntgenfotograferet på en lokal lægeklinik med speciale i sportsskader, og det står nu klart, at der venter seks til otte ugers pause:

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Men fra nu af går det fremad, og jeg kan godt passe mit arbejde. Det er heldigvis ikke en af de mest travle perioder for mig. Det er mest skrivebordsarbejde, tilføjer Katrine Kock Frandsen.

Hun driver egen virksomhed i Hvide Sande, Virkekraft, der står for planlægning og gennemførelse af forskellige projekter og events. Katrine Kock Frandsen er især kendt som leder af Nordens største vandsportsfestival, Waterz, i havnebyen.

Annonce

Godt vejr og fin udsigt

Lige nu har Katrine Kock Frandsen problemer med sin vejrtrækning, og hun er stiv i kroppen, men hun regner med, at hun på torsdag - som planlagt - kan rejse hjem til Danmark sammen med sine forældre:

- Flyveturen tager kun tre timer, så det burde kunne gå, siger hun.

Katrine Kock Frandsen håber også, at hun bliver klar til at tage del i festlighederne, når Årets Lokale Erhvervskvinde torsdag 7. november bliver kåret i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor hun er nomineret; i konkurrence med kvinden bag kagebutikken Baking Sins by Lea i Ringkøbing, Lea Cesar, og Mette Bundgaard, der er sektionsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I mellemtiden nyder Katrine Kock Frandsen - trods fire brækkede ribben - ferien og det gode vejr i Sydspanien:

- Jeg har udsigt over bjergene og havet ... det kunne være værre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce