Annonce
Hvide Sande

Surfere giver gerne Hvide Sande medvind med på vejen

Enrico Marotti fra Kroatien tog sig af VM-guldet, da Hvide Sande i sidste uge stod for værtskabet i disciplinen windsurf-slalom. Hos kvinderne blev britiske Jenna Gibson kåret som ny verdensmester. Foto: Brian Engblad/ilostawavein79.com

Hvide Sande har netop dannet ramme om Skandinaviens største vandsportsfestival og et VM for windsurfere - og i dag står projektlederen tilbage med en god fornemmelse.

Annonce

Hvide Sande: Når man gør sig i at arrangere et stort event, der involverer et internationalt felt af windsurfere og andre vandhunde, er især én ting afgørende: vejret.

- Vi var heldige med vejret - endnu én gang. Vinden kom lige, da vi skulle bruge den, og den stoppede, da vi var færdige.

Sådan siger Katrine Kock Frandsen, projektleder på Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, der 7. september lagde fra land i Hvide Sande, hvor der en uge senere blev kåret en ny verdensmester i disciplinen windsurf-slalom.

- Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder, tilføjer Katrine Kock Frandsen, der i den forbindelse peger på de vestjyske vindforhold, hele organisationen bag Waterz og det faktum, at man har havet på den ene side og fjorden på den anden.

Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz
Annonce

En festival for folket

Hvide Sande er ikke just en metropol, men når det gælder vandsport, er byen tæt på at være verdensklasse.

Ifølge projektlederen hører hun i løbet af sådan en travl uge fra flere sider, at byen eksempelvis også er godt med, når det drejer sig om udvalget af restauranter og overnatningsmuligheder:

- Deltagerne føler sig i høj grad velkomne i byen og i organisationen. Det bliver bemærket, at vi kører med et højt, internationalt niveau, siger Katrine Kock Frandsen, der nu fire gange har stået i spidsen for Waterz.

Arrangementet blev søsat i 2010, og siden er det vokset støt - og altså i år toppet med et VM, der havde deltagelse af 13 kvinder og 70 mænd.

Allerede nu har Katrine Kock Frandsen nogle følere ude i internationalt farvand med henblik på 2019-udgaven af Waterz:

- Et VM falder ikke ned i hatten hvert år, men det kan måske være en world cup-afdeling, vi kan komme til at afvikle, siger projektlederen.

Den slags værtskab er toppen af kransekagen, men som sådan er Waterz en festival, der appellerer til bredden inden for discipliner som windsurfing, wakeboard, stand up paddle og kitesurfing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce