Hvide Sande

Surfere giver gerne Hvide Sande medvind med på vejen

Enrico Marotti fra Kroatien tog sig af VM-guldet, da Hvide Sande i sidste uge stod for værtskabet i disciplinen windsurf-slalom. Hos kvinderne blev britiske Jenna Gibson kåret som ny verdensmester. Foto: Brian Engblad/ilostawavein79.com

Hvide Sande har netop dannet ramme om Skandinaviens største vandsportsfestival og et VM for windsurfere - og i dag står projektlederen tilbage med en god fornemmelse.

Hvide Sande: Når man gør sig i at arrangere et stort event, der involverer et internationalt felt af windsurfere og andre vandhunde, er især én ting afgørende: vejret.

- Vi var heldige med vejret - endnu én gang. Vinden kom lige, da vi skulle bruge den, og den stoppede, da vi var færdige.

Sådan siger Katrine Kock Frandsen, projektleder på Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, der 7. september lagde fra land i Hvide Sande, hvor der en uge senere blev kåret en ny verdensmester i disciplinen windsurf-slalom.

- Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder, tilføjer Katrine Kock Frandsen, der i den forbindelse peger på de vestjyske vindforhold, hele organisationen bag Waterz og det faktum, at man har havet på den ene side og fjorden på den anden.

Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz

En festival for folket

Hvide Sande er ikke just en metropol, men når det gælder vandsport, er byen tæt på at være verdensklasse.

Ifølge projektlederen hører hun i løbet af sådan en travl uge fra flere sider, at byen eksempelvis også er godt med, når det drejer sig om udvalget af restauranter og overnatningsmuligheder:

- Deltagerne føler sig i høj grad velkomne i byen og i organisationen. Det bliver bemærket, at vi kører med et højt, internationalt niveau, siger Katrine Kock Frandsen, der nu fire gange har stået i spidsen for Waterz.

Arrangementet blev søsat i 2010, og siden er det vokset støt - og altså i år toppet med et VM, der havde deltagelse af 13 kvinder og 70 mænd.

Allerede nu har Katrine Kock Frandsen nogle følere ude i internationalt farvand med henblik på 2019-udgaven af Waterz:

- Et VM falder ikke ned i hatten hvert år, men det kan måske være en world cup-afdeling, vi kan komme til at afvikle, siger projektlederen.

Den slags værtskab er toppen af kransekagen, men som sådan er Waterz en festival, der appellerer til bredden inden for discipliner som windsurfing, wakeboard, stand up paddle og kitesurfing.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce