Annonce
Hvide Sande

Surfere giver gerne Hvide Sande medvind med på vejen

Enrico Marotti fra Kroatien tog sig af VM-guldet, da Hvide Sande i sidste uge stod for værtskabet i disciplinen windsurf-slalom. Hos kvinderne blev britiske Jenna Gibson kåret som ny verdensmester. Foto: Brian Engblad/ilostawavein79.com

Hvide Sande har netop dannet ramme om Skandinaviens største vandsportsfestival og et VM for windsurfere - og i dag står projektlederen tilbage med en god fornemmelse.

Hvide Sande: Når man gør sig i at arrangere et stort event, der involverer et internationalt felt af windsurfere og andre vandhunde, er især én ting afgørende: vejret.

- Vi var heldige med vejret - endnu én gang. Vinden kom lige, da vi skulle bruge den, og den stoppede, da vi var færdige.

Sådan siger Katrine Kock Frandsen, projektleder på Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, der 7. september lagde fra land i Hvide Sande, hvor der en uge senere blev kåret en ny verdensmester i disciplinen windsurf-slalom.

- Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder, tilføjer Katrine Kock Frandsen, der i den forbindelse peger på de vestjyske vindforhold, hele organisationen bag Waterz og det faktum, at man har havet på den ene side og fjorden på den anden.

Det var et af de største VM-løb i mange år, og det er blevet bemærket, at Hvide Sande kan tilbyde nogle forhold, man ikke ser mange steder

Katrine Kock Frandsen, projektleder, Waterz

En festival for folket

Hvide Sande er ikke just en metropol, men når det gælder vandsport, er byen tæt på at være verdensklasse.

Ifølge projektlederen hører hun i løbet af sådan en travl uge fra flere sider, at byen eksempelvis også er godt med, når det drejer sig om udvalget af restauranter og overnatningsmuligheder:

- Deltagerne føler sig i høj grad velkomne i byen og i organisationen. Det bliver bemærket, at vi kører med et højt, internationalt niveau, siger Katrine Kock Frandsen, der nu fire gange har stået i spidsen for Waterz.

Arrangementet blev søsat i 2010, og siden er det vokset støt - og altså i år toppet med et VM, der havde deltagelse af 13 kvinder og 70 mænd.

Allerede nu har Katrine Kock Frandsen nogle følere ude i internationalt farvand med henblik på 2019-udgaven af Waterz:

- Et VM falder ikke ned i hatten hvert år, men det kan måske være en world cup-afdeling, vi kan komme til at afvikle, siger projektlederen.

Den slags værtskab er toppen af kransekagen, men som sådan er Waterz en festival, der appellerer til bredden inden for discipliner som windsurfing, wakeboard, stand up paddle og kitesurfing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce