Hvide Sande

Surf-arrangement skal få flere til at jagte bølgerne ved Hvide Sande

Hos Dansk Surf & Rafting Forbund håber man, at et begynder-arrangement dagen før Danish Surf Tours slår sine folder i Hvide Sande kan åbne fleres øjne for en hobby med surfing. Arkivfoto.
6. september afvikles Danish Surf-tour i Hvide Sande. Dagen før kan nybegyndere og andre interesserede gratis prøve kræfter med surfingen under vejledning fra nogle af næste dags stjerne-surfere. Formålet er at få flere i gang med vandsport.

HVIDE SANDE: De har dem i Løkken, Vorupør og ikke mindst i Klitmøller; de brætkyndige vandelementsbeherskere kendt som surfere.

De har dem som sådan også i Hvide Sande, men tendensen er, at kun relativt få surfere er tilknyttet foreninger, og de, der er, står selv for træningen.

Alligevel er vurderingen hos Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF), at antallet af surfere i Danmark gennem de senere år har været stigende de steder, hvor forholdene er til det.

Den fremgangsbølge på medlemsfronten kunne man hos DSRF godt tænke sig, at man kom med på i Hvide Sande. Her har man nemlig ”enormt gode” forhold for surfing, som ikke bliver udnyttet i optimal grad. Det mener i hvert fald projektansvarlig hos Dansk Surf & Rafting Forbund, Martin Bro.

- Vi ved, at der er mega godt potentiale i Hvide Sande, men at det har været svært at få banket noget strukturelt op på foreningslivet omkring surfing i byen. Vi kan se, at surfing rykker rigtig meget i byer som Vorupør, Klitmøller og i Løkken, og i Hornbæk begynder det også at rykke på sig. Det scenarie kunne vi også rigtig godt tænke os i Hvide Sande, for forholdene er enormt gode, siger Martin Bro.

Derfor har forbundet søgt – og fået lovning på – økonomiske ressourcer fra Ringkøbing-Skjern Kommune til at arrangere et såkaldt 'pre-event' - altså en begivenhed før en anden begivenhed - med titlen ”Kom-og-prøv Surfing”. Det skal løbe af staben 6. september, hvilket er dagen før starten på Danish Surf Tour.

- Vi oplever, at der er et ret stort spænd fra ’motionssurferne’, hvis man kan kalde dem det, og op til dem, der tør stille op i en konkurrence. Derfor vil vi prøve at lave noget opmærksomhed omkring begivenheden Danish Surf Tour.

Den endelige plan for, hvordan man vil få de nye surfere ud i jagten på den perfekte bølge, er endnu ikke helt fastlagt. Men man arbejder på en løsning, der lyder, at nogle af de rutinerede surfere, som skal dyste om lørdagen, kan stå for pre-eventet og guide de nye sportsfæller i gang.

Martin Bro håber, at de rutinerede kræfter kan være med til at trække flere til begivenheden, og gerne omkring 30 deltagere.

- Vi håber på rigtig mange på vandet. Det primære fokus er, at det her skal være en pre-event for Danmarksmesterskabet, men for os i DSRF handler det rigtig, rigtig meget om rekruttering af nye surfere og at give folk en god oplevelse ude på vandet. Det er klart et håb, at pre-eventet kan være med til at rekruttere nogle flere surfere på vandet og i Hvide Sande-området, siger han.

Kan være tvunget til at udskyde

Hele begivenheden er dog meget vind- og vejrafhængig. Blæser det ikke nok, så må man udskyde begivenheden til weekenden efter den 15. september.

- Det er jo det værste af det; hvordan vejret ser ud. Først om torsdagen inden bliver det afgjort, om der bliver en konkurrence om lørdagen den 7. september, fordi der er prognosen sikrest, siger Martin Bro.

Tidligere på året oplevede man problemer med vejrforholdene, da Danish Surf Tours første etape skulle afvikles i Løkken i april. Her måtte man først rykke det en uge og så endnu en uge, før man til sidste måtte aflyse.

- Man kan ikke blive ved med at rykke det og rykke det, men med perfekte forhold vil pre-eventet ligge fredag eftermiddag, når folk har fået fri, siger han.

Begivenheden finder sted omkring kabelparken i Hvide Sande.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce