Annonce
Sport

Superligatrænere gør igen Robert Skov til ligaens profil

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FCK's Robert Skov er blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye.

I efteråret blev Robert Skov kåret til den største profil i Superligaen, og nu kan han endnu engang lade sig hylde med titlen.

FC København-spilleren er nemlig blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye. Det skriver Tipsbladet, der står bag kåringen.

Det er Superligaens 14 trænere, der har skullet fordele point mellem spillerne, og her scorede Skov bedst af alle med 49 point foran Dame N'Doyes 45 point.

FCK-manager Ståle Solbakken kunne ikke stemme på sine egne spillere, men Robert Skov fik topkarakter af fem af de resterende 13 trænere.

Den 23-årige midtbanespiller, der netop er blevet udtaget til landsholdet, er glad for titlen.

- Det er ret vildt. Jeg havde sgu ikke regnet med det. Der er mange, der har gjort det godt i foråret, især her. Der er virkelig mange, der har steppet op, når det gjaldt.

- Så det er jeg stolt af og glad for, siger Robert Skov til Tipsbladet.

Tipsbladet har uddelt Efterårets Profil siden 1995, mens Forårets Profil er blevet uddelt siden 1999.

Forårets Profil i 2018 blev Brøndbys Kamil Wilczek.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce