Annonce
Ringkøbing-Skjern

Super-turistforening i Vestjylland: Opbakning til Destination Vesterhavet

Den kommende Destination Vesterhavet vil blive Danmarks største turistdestination målt på overnatninger. Foto Jørgen Kirk.
Massiv opbakning til ny turistforening i samarbejde med Varde; men mindre end to tredjedele af medlemmerne var mødt op, så der skal gennemføres endnu en generalforsamling.

RINGKØBING: Der var massiv opbakning til de vedtægtsændringer, der skal bane vejen for en ny vestjysk turistforening, der også indbefatter turismeerhvervet i Varde Kommune, da Ringkøbing Fjord Turisme havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling på Hotel Fjordgården mandag aften.

Alligevel skal der holdes endnu en generalforsamling, hvor opbakningen skal endelig konfirmeres, fortæller turistdirektør Søren Lydig Kristensen.

- Vedtægterne i Ringkøbing Fjord Turisme kræver, at to tredjedele af medlemmerne bakker op om et forslag, for at det kan blive vedtaget i første forsøg. Det ville have svaret til, at 150-160 medlemmer var mødt op i aftes, og så mange kom der ikke; der var 28 stemmeberettigede. Det betyder, at der skal holdes endnu en generalforsamling, hvor to tredjedele af de fremmødte skal sige god for vedtægtsændringerne. Den generalforsamling finder sted på Beach Bowl mandag 4. november, lyder det fra turistdirektøren.

Hvad der skulle stemmes om, var nemlig de vedtægtsændringer, der skal gøre en sammenlægning mellem turistforeningerne i Ringkøbing-Skjern og Varde mulig.

Annonce
Turistdirektør Søren Lydig Kristensen: Vi skal have endnu en ekstraordinær generalforsamling, da der ikke var to tredjedele af medlemmerne, der stemte for vedtægtsændringerne i første omgang.

Fire ændringer

Formålet med sammenlægningen af turistforeningerne i Ringkøbing-Skjern og Varde er at skabe en fælles forening for det, der målt på antal overnatninger bliver Danmarks største turistdestination.

I Ringkøbing-Skjern er turistforeningen en selvstændig forening, mens den i Varde er en del af det, der hedder Pro Varde, og som også omfatter erhvervsrådet i Varde.

De to funktioner deles, hvorefter turistdelen i Varde søger om optagelse i Ringkøbing Fjord Turisme, der skifter navn til Destination Vesterhavet. Den nye super-turistforening skal være en kendsgerning fra årsskiftet.

Men det kræver altså først nogle vedtægtsændringer i Ringkøbing-Fjord Turisme.

- Der var fire ændringer på dagsordenen, siger Søren Lydig Kristensen:

- Foreningen skal udvides, så den også geografisk dækker Varde Kommune; den skal kunne optage medlemmer fra Varde Kommune; i første omgang skal medlemmer fra Varde Kommune kunne optages i henhold til Vardes kontingentstruktur - senere skal der vedtages en ny kontingentstruktur for alle medlemmer; og kravene om, at to tredjedele af medlemmerne skal sige ja til vedtægtsændringer skal ændres til, at det er tre fjerdedele af de fremmødte.

Hvis medlemmerne siger ja mandag den 4. november, vil disse vedtægter fremover være gældende.

Selve den stiftende generalforsamling i Destination Vesterhavet finder sted 20. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce