Skjern

Super Brugsen bliver foreløbig i Skjerns midtby

Super Brugsens parkeringsplads i Skjern er ikke stor, og det kunne være et argument for at flytte. Men foreløbig bliver Super Brugsen i Skjern midtby. Foto: Christian Baadsgaard

Planerne om en Rema 1000 ved ringvejen har sat gang i spekulationerne hos Super Brugsen i Skjern, men risikoen ved en flytning er, at midtbyen bliver udhulet.

SKJERN: Skal butikken blive eller flytte?

Spørgsmålet har Super Brugsen i Skjern spekuleret på. Dagligvaremarkedet i Skjern er nemlig under forandring. Rema 1000 vil etablere butik ved ringvejen, og det betyder, at dagligvarehandlen begynder at flytte ud til udkanten. I forvejen ligger Netto, Lidl og Aldi i udkanten af byen, og Super Brugsen har også gjort sig overvejelser, om man skal benytte lejligheden til at flytte butikken fra centrum af Skjern og ud til ringvejen.

- Vi har da undersøgt nogle ting og været ude for at forhøre os og snakke med en entreprenør, fortæller brugsforeningens formand, Jan Poulsen.

Men beslutningen er nu, at der ikke skal ske noget i de kommende år. Konsekvensen af en udflytning vil være, at der bliver en meget tom plads inde midt i byen, og hvis Super Brugsen forsvinder fra bymidten, vil det komme til at påvirke det øvrige handelsliv, at der sker en udhuling. Det er set i andre byer, hvor dagligvarehandlen er flyttet ud i periferien.

- Vi synes, det vil være synd, hvis de små butikker dør. Personligt mener jeg også, at når Gentænk Skjern arbejder med bymidten, så fremmer det ikke deres sag, hvis Super Brugsen flytter derud, forklarer Jan Poulsen, der gerne havde set, at Rema 1000 havde flyttet ind til bymidten.

På længere sigt

Når det er sagt, er det ikke en beslutning, der er hugget i sten.

Når Super Brugsen har gennemført kundetilfredshedsundersøgelser, er parkeringspladsen et tilbagevendende emne.

Jan Poulsen forklarer, at i dagligdagen er pladsen ikke det store problem. Særligt efter at der er kommet tidsbegrænsning på, bliver den ikke brugt som hele byens parkeringsplads. Men det kan være en af de ting, som kan blive afgørende senere.

- Vi bliver også nødt til at tage de lange briller på. Dermed ikke sagt, at tingene ikke kan se anderledes ud om tre-fire år. Vi har antennerne ude på baggrund af, hvad der sker andre steder, siger Jan Poulsen.

Han byder i øvrigt Rema 1000 velkommen til Skjern og understreger, at han ikke er bange for Super Brugsens fremtid, men på den anden side skal Super Brugsen også have det forretningsomfang, den kan få.

0/0
112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Aktivitetsdag ryster efterskoleelever og handicappede sammen

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr