Annonce
Videbæk

Sundhedshus mangler to millioner for at blive til virkelighed: Formand opfordrer lokale til at spytte i kassen

De lokale skal samle to millioner kroner ind. Ellers bliver det nye sundhedshus i Vorgod-Barde ikke til noget. Foto: Johan Gadegaard.
Uden to millioner kroner bliver Vorgod-Bardes nye sundhedshus ikke til noget. Derfor opfordrer halbestyrelsens formand til, at lokale spytter penge i kassen.
Annonce

Vorgod-Barde: Det nye sundhedshus bliver snart en realitet. I hvert fald hvis lokalsamfundet er klar til at skyde to millioner kroner i projektet.

På nuværende tidspunkt har formanden for hallens bestyrelse fået tilsagn om støtte fra fonde, staten og lokale foreninger på lige knap 9,4 millioner kroner. Men da projektet har en forventet pris på 11,4 millioner, kræver det, at private og virksomheder er klar med donationer, før sundhedshuset kan realiseres.

- Hvis ikke det bliver til noget, så risikerer vi at miste en ung læge. Det er svært at forestille sig, at en ny læge ville rykke ind i det gamle lægehus, der ikke er gjort noget ved i 30 år. Faciliteter betyder noget for at holde på medarbejderne, siger halformanden Jørgen Clausen.

- At have en læge betyder meget for udviklingen af hele området. Det betyder meget for Vorgod-Barde. Det er et sted i udvikling, og en læge er et vigtigt parameter. Hvis vi i fremtiden skal bevare skole og børnehave, kræver det tilvækst, og det er sundhedsfællesskabet med til. Det inkluderer en fysioterapeut, så vi opgraderer, siger han.

Annonce

Skal bruge tilsagn

For at få en snak med de potentielle bidragsydere i lokalområdet inviterer hallen til borgermøde søndag 12. januar klokken 14.

På programmet er der blandt andet en præsentation af den nye læge, Brian Nørgaard, og samtidig vil tilhørerne få at vide, hvordan de kan få fradrag for de penge, de donerer.

59 personer har meldt sig som indsamlere. De næste tre-fire uger vil de gå rundt til 700 husstande for at samle to millioner kroner ind. Han har regnet sig frem til, at hvis hver husstand donerer cirka 3.000 kroner, bliver målet nået. Når de frivillige indsamlere ikke i mål, er håbet fra Jørgen Clausen, at lokale virksomheder også vil støtte op.

- Vi er mange, der brænder for det, så det er den vej, vi skal gå. Vi skal også bare have tilsagn om støtte. Pengene skal først betales, når vi er sikre på, at projektet bliver til noget. Og man kan få lov til at betale over tre år. Men det kan man høre mere om på søndagens møde, siger Jørgen Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce