Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sundhed og Omsorg klar til at ansætte endnu flere  tilknyttede læger på plejecentre

Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke den første kommune, der indfører fast tilknyttede læger på plejecentrene. Også de ældre på plejecentrene i Assens Kommune har fast læge - som det her ses på fotoet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Ringkøbing-Skjern Kommune søger praktiserende læger for at udvide ordningen med fast tilknyttede læger på plejecentre.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I 2019 og 2020 har praktiserende læger, beboere på syv plejehjem samt ledere og medarbejdere haft gode erfaringer med ordningen "Fasttilknyttede læger på plejehjem", hvor en læge har sin faste gang på plejehjemmet.

Nu er Ringkøbing-Skjern Kommune så klar til at udvide ordningen og ansætte endnu to læger, så i alt ni plejecentre vil have en fast tilknyttet læge.

- Vi ved, at det har stor betydning for vores borgere og for deres pårørende, at der er en tæt kontakt til lægen, også når mennesker flytter på plejehjem, siger socialudvalgsformand Lennart Qvist (K).

Udvalget udvider næste år det årlige budget til ordningen og har dermed mulighed for at byde flere fast tilknyttede, praktiserende læger velkomne på plejecentrene.

I år koster ordningen 300.000 kroner – og 400.000 næste år. Foreløbigt er der læger tilknyttet Plejehjemmet i Vorgod, Egvad Plejehjem i Tarm, Rosenlunden i Lem, Klokkebjerg i Skjern, Fjordglimt Ældrecenter i Hvide Sande, Tim Ældrecenter og Spjald Ældrecenter.

Annonce

Lægeskift

Med ordningen forpligter den tilknyttede læge sig til at åbne praksis for de beboere, der ønsker et lægeskift. Det betyder en nemmere adgang til lægen for beboere på plejecentre. Beboerne kan dog også vælge at beholde tidligere læge.

Derudover stiller lægen sig til rådighed for faglig sparring og undervisning til medarbejdere på plejehjemmet inden for en fastsat tidsramme, hvilket udvikler både den faglige kvalitet og tilliden mellem faggrupperne.

Annonce

Samarbejde

Corona-restriktioner og travlhed har nogle steder betydet, at opstarten har haft svære kår, men fra de lægehuse, som har deltaget i den nye opgave, er der stor tilfredshed:

- Det er samarbejde på allerbedste plan, lyder det fra Flemming Gade i Hvide Sande Lægehus.

Han oplever, at borgerne får "mere sundhed, mere sikkerhed og bedre pleje, omsorg og behandling".


Det er samarbejde på allerbedste plan.

Læge Flemming Gade, Hvide Sande Lægehus.


Flemming Gade har derfor søgt projektmidler fra Region Midtjylland, da han i samarbejde med enhedsleder i Hvide Sande, Kathrin Terkelsen, ønsker at udvide ordningen til også at omfatte hjemmeplejen.

Annonce

Kvalitetsløft

Også Brian Nørgaard Albertsen fra Vorgod Lægehus oplever en kæmpe tilfredshed, da sammenhængen giver høj kvalitet i behandlingen, og beboerne har nem adgang til deres læge.

- Jeg er sikker på, at beboerne oplever det som et kvalitetsløft! Det har jeg hørt mange gange, især fra de pårørende til beboerne, siger han.

Dét, at beboerne på et plejecenter har fælles læge, betyder, at lægen har fingeren på pulsen og mulighed for en hurtig indsats ved behov.

- Det ugentlige besøg har samlet patienterne og på den måde struktureret min arbejdsbyrde fra plejehjemmet, siger Brian Nørgaard Albertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce