Annonce
Ringkøbing

Sukkersygepenge til rideskolepony fejres med flødeboller

Bettina Langhoff fra Velling Naturrideskole med ponyen Menja, som blev købt til rideskolen efter indsamlingen i 2019. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Velling: Hvordan sukkersyge, heste og flødeboller hænger sammen er måske ikke lige til at gennemskue ved første øjekast. Men der er nu en god mening bag.

I løbet af de seneste uger har eleverne på Velling Naturrideskole nemlig slidt skosålerne tynde for at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Overskuddet fra salget skulle gå til, at rideskolen kunne indkøbe en ekstra pony til brug i undervisningen.

Velling Naturrideskole, hvor ridelærer Bettina Langhoff underviser, har været i stor vækst de seneste år. På to et halvt år er elevtallet vokset til det tredobbelte, så der nu er 110 ryttere på rideskolen.

Hvis drømmen om endnu en pony skulle blive til virkelighed, skulle der sælges intet mindre end 1500 lodder til fordel for børn med diabetes. Det lykkedes imidlertid på blot tre uger med elevernes ihærdige arbejde.

Det er ikke første gang, der er blevet skrabet penge sammen til en ny hest ved salg af skrabelodder. Også sidste år kridtede eleverne hesteskoene og solgt lodder, hvilket betød, at man kunne indkøbe ponyen Menja.

Nu kan Menja se frem til at få selskab af endnu en hest, men modsat i fjor kan velkomsten ikke fejres på grund af forsamlingsforbuddet.

Derfor fejres det flotte resultat i stedet med flødeboller til alle rytterne. Og hvordan hænger flødeboller og børn med diabetes så sammen? Jo, for selvom man har diabetes, kan man godt leve et normalt børneliv på lige fod med kammeraterne, fortæller en mor til en elev på rideskolen med diabetes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce