Annonce
Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Michael Kirkegaard ønsker at gå tilbage til stillingen som viceforstander på Vestjyllands Højskole. Højskolen søger derfor nu en ny forstander. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Vestjyllands Højskole har succes med at tiltrække elever. Det kniber lidt mere med at finde en fast erstatning for karismatiske Else Mathiassen.

Velling: Vestjyllands Højskole søger en ny forstander fra den 1. juni 2020.

Michael Kirkegaard, der har været konstitueret forstander siden foråret, hvor filosoffen Anders Fogh Jensen trak sig, har ikke ønsket at søge stillingen fast.

Allerede da han sagde ja til at blive konstitueret, var han klar i mælet om, at han måske ikke ville søge stillingen permanent, da han er ualmindelig glad for at være viceforstander. Et job, som han nu ønsker at vende tilbage til fra efteråret 2020.

Vestjyllands Højskole, der i en menneskealder havde ildsjælen Else Mathiassen som forstander, er en meget succesrig højskole, der i øjeblikket ikke har problemer med at skaffe elever.

I øjeblikket er der cirka 20 lærere på Højskolen og 80 elever fra januar.

- Vi har ventelister til de kommende hold - både det til januar og til sommer, og økonomien er god. Nu håber vi, at vi kan finde det rigtige match mellem højskolens dna og den kommende forstander, siger kommunikationsmedarbejder og højskolelærer Kristoffer Brun.

- Indtil nu har opslaget kun ligget på højskolernes netværk, og allerede inden det kommer længere ud, har vi oplevet en pæn interesse for jobbet, fortæller Kristoffer Brun.

I jobopslaget sælger højskolen sig blandt andet med følgende sætninger:

"Vi er en helt ualmindelig, almen højskole, der er præget af det Grundtvigske." "Vi har god søgning. Det giver en krævende, spændende og travl hverdag."

"Du er forstanderen, der sammen med lærerne, det øvrige personale og bestyrelsen, indadtil og udadtil kan videreudvikle vores højskole, så den kan være parat til den dynamiske og krævende fremtid."

"På vores højskole er der højt til loftet, der er plads til projekter og eksperimenter, til høj faglighed, åbenhed og undren".

Højskolen har høje forventninger til den kommende forstander, som skal have "bred erfaring med højskoleliv og -åndedræt at byde ind med".

Den nye forstander skal "være med til at gøre Vestjyllands Højskole synlig på de relevante platforme både de lokale og de landsdækkende", "have forstand på økonomi" og "bo i forstanderboligen".

Ansøgningsfristen er i øvrigt søndag den 19. januar, og den konstituerede forstander Michael Kirkegaard viser gerne potentielle ansøgere rundt på højskolen, før de sender deres ansøgning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce