Annonce
Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Michael Kirkegaard ønsker at gå tilbage til stillingen som viceforstander på Vestjyllands Højskole. Højskolen søger derfor nu en ny forstander. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Vestjyllands Højskole har succes med at tiltrække elever. Det kniber lidt mere med at finde en fast erstatning for karismatiske Else Mathiassen.
Annonce

Velling: Vestjyllands Højskole søger en ny forstander fra den 1. juni 2020.

Michael Kirkegaard, der har været konstitueret forstander siden foråret, hvor filosoffen Anders Fogh Jensen trak sig, har ikke ønsket at søge stillingen fast.

Allerede da han sagde ja til at blive konstitueret, var han klar i mælet om, at han måske ikke ville søge stillingen permanent, da han er ualmindelig glad for at være viceforstander. Et job, som han nu ønsker at vende tilbage til fra efteråret 2020.

Vestjyllands Højskole, der i en menneskealder havde ildsjælen Else Mathiassen som forstander, er en meget succesrig højskole, der i øjeblikket ikke har problemer med at skaffe elever.

I øjeblikket er der cirka 20 lærere på Højskolen og 80 elever fra januar.

- Vi har ventelister til de kommende hold - både det til januar og til sommer, og økonomien er god. Nu håber vi, at vi kan finde det rigtige match mellem højskolens dna og den kommende forstander, siger kommunikationsmedarbejder og højskolelærer Kristoffer Brun.

- Indtil nu har opslaget kun ligget på højskolernes netværk, og allerede inden det kommer længere ud, har vi oplevet en pæn interesse for jobbet, fortæller Kristoffer Brun.

I jobopslaget sælger højskolen sig blandt andet med følgende sætninger:

"Vi er en helt ualmindelig, almen højskole, der er præget af det Grundtvigske." "Vi har god søgning. Det giver en krævende, spændende og travl hverdag."

"Du er forstanderen, der sammen med lærerne, det øvrige personale og bestyrelsen, indadtil og udadtil kan videreudvikle vores højskole, så den kan være parat til den dynamiske og krævende fremtid."

"På vores højskole er der højt til loftet, der er plads til projekter og eksperimenter, til høj faglighed, åbenhed og undren".

Højskolen har høje forventninger til den kommende forstander, som skal have "bred erfaring med højskoleliv og -åndedræt at byde ind med".

Den nye forstander skal "være med til at gøre Vestjyllands Højskole synlig på de relevante platforme både de lokale og de landsdækkende", "have forstand på økonomi" og "bo i forstanderboligen".

Ansøgningsfristen er i øvrigt søndag den 19. januar, og den konstituerede forstander Michael Kirkegaard viser gerne potentielle ansøgere rundt på højskolen, før de sender deres ansøgning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Navne

Krondiamantparret følger godt med

Annonce