Annonce
Ringkøbing

Succes i Vedersø: Efterskoler byder på åbent hus en ekstra gang

Et ophold som elev på efterskolen The International i Vedersø inkluderer blandt andet mulighed for at komme på studierejser til fjerne destinationer som Hawaii og Singapore - eller som her i Australien, hvor der i sidste skoleår var lidt sol og surfing på skoleskemaet. Pressefoto
Søndag 8. september er der åbent hus på The International og Vedersø Idrætsefterskole, der oplever stor succes med at drive to efterskoler tæt på hinanden.
Annonce

Vedersø: Søndag 29. september bliver der traditionen budt på åbent hus på en række efterskoler i hele landet, men så længe kan de ikke vente i Vedersø. Her bliver interesserede gæster inviteret inden for på både idrætsefterskolen og på The International allerede søndag 8. september om eftermiddagen.

- Det er et ekstra åbent hus-arrangement, som vi begyndte med sidste år, da interessen for Efterskolernes Dag den sidste søndag i september efterhånden er blevet så stor, at vi gerne vil fordele antallet af besøgende over to weekender, siger Kim Skouborg, der er forstander begge steder.

Vedersø Idrætsefterskole blev etableret i 1992 og står dermed på et solidt fundament, mens fugerne på The International er langt nyere. Her blev de første elever budt velkommen i august 2016:

- Vi har justeret nogle gange undervejs for at få det optimale udbytte af alle de muligheder, der ligger i at have en idrætsefterskole og en international efterskole liggende sammen - samtidig med, at de to skoler har hver sin profil, siger Kim Skouborg og tilføjer:

- Vi synes faktisk, vi er ved at være nået helt i mål og er ret stolte af det resultat, vi er kommet frem til, og nu gælder det så selvfølgelig om at få udbredt kendskabet til The International i de kommende år.

Vi har justeret nogle gange undervejs for at få det optimale udbytte af alle de muligheder, der ligger i at have en idrætsefterskole og en international efterskole liggende sammen - samtidig med, at de to skoler har hver sin profil

Kim Skouborg, forstander, Vedersø Idrætsefterskole og The International

Annonce

Plads til i alt 200 elever

Blandt Danmarks 240 efterskoler er The International den eneste, hvor al undervisning foregår på engelsk - med elever fra Danmark og hele verden:

- Hvert år har vi haft omkring 25 nationaliteter repræsenteret, men cirka halvdelen af eleverne er danske unge, som ganske enkelt synes, at den internationale profil er en spændende måde at tænke efterskole på - og som gerne vil have et forspring i en globaliseret verden, siger forstander Kim Skouborg.

Han siger videre, at der er gode synergieffekter og stordriftsfordele i at drive to efterskoler med et tæt samarbejde:

- The International har suveræne idrætsfaciliteter som supplement til skolens internationale profil, og Vedersø Idrætsefterskole har nogle superspændende, alternative valgfag. Og man får muligheden for at knytte bånd på tværs og dermed få et globalt netværk og anderledes input, selv om man går på en helt almindelig, dansk idrætsefterskole.

På Vedersø Idrætsefterskole er det fast kutyme, at de 128 elevpladser er besat år efter år, mens der typisk er 60 elever på The International, hvor der er plads til 72 unge:

- Det er over al forventning her i de første år, hvor kendskabet skal udbredes. Interessen for The International har været enorm, og der kommer elever fra hele landet, fordi konceptet er så unikt, så vi forventer snart at være helt fyldt op, siger Kim Skouborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce