Annonce
Kultur

Succes allerede inden start: Sangglade melder sig på stribe til pop-up-kor

Jakob Vuust i gang med at lede Ringkøbing Rytmiske Kor; nu prøver han med Ringkøbing pop-up-kor. Arkivfoto Jørn Deleuran.
Jakob Vuust og Spillestedet Generators kor-projekt tegner på forhånd til at blive en succes. 64 har allerede meldt sig, og flere er på vej. Første øveaften er torsdag den 20. februar.

RINGKØBING: Inden han søsatte projekt "pop-up-kor" i samarbejde med Anton Bjerg og Spillestedet Generator, var Jakob Vuust noget i tvivl om, hvorvidt der overhovedet ville være opbakning til sådan et projekt.

- Den tvivl må jeg så helt mange i jorden, siger Jakob Vuust i dag, her et par uger før første øveaften torsdag den 20. februar.

- På trods af, at der ikke var lagt op til, at folk skulle tilmelde sig - de kunne nøjes med bare at dukke op på første øveaften - kan jeg fortælle, at vi allerede er oppe på 64 tilmeldinger; og så er dem, der på Facebook har meldt, at de vil deltage, ikke engang talt med, siger korlederen.

Der er altså lagt op til en koraften af de store, når "Ringkøbing Pop-up-kor", eller hvad det nu kommer til at hedde, mødes første gang; ringkøbingenserne vil åbenbart gerne synge sammen, og det glæder Jakob Vuust.

Han ledede i 11 år frem til 2017 Ringkøbing Rytmiske Kor. Nu har han så fået mod på et nyt og mindre ambitiøst projekt. I første omgang overvejede han at holde en enkelt sangdag, men det ville blive for jappet, mente han.

I stedet er han i samarbejde med Anton Bjerg blevet enige om at tilbyde pop-up-koraftener:

- Koret skal synge fire torsdage, hvor vi har sangaftener under ledelse af undertegnede; musikken vil være den rytmiske genre, siger Jakob Vuust Andersen.

Der bliver sangaftener torsdag 20. februar, torsdag 27. februar og torsdag 5. marts, og det hele sluttes af med en kombineret sangaften og koncertaften torsdag 12. marts.

Og at der allerede er så stor interesse for sagen, glæder selvfølgelig Jakob Vuust.

- Det er bare dejligt - også set i lyset af, at mange af de tilmeldte ikke har været under mine "kor-vinger" før. Flere har spurgt, om de må komme, selvom de ikke har korerfaring, og til det har jeg hver gang svaret et rungende "ja"....man er jo nødt til at starte et sted, og måske får nogen blod på tanden til at prøve et rigtigt kor, hvem ved...?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Navne

Nyansættelse hos Partner Revision

Kultur For abonnenter

Seksårige Albert og skolekammeraterne bliver kirkekunstnere: Englen har strithår og store støvler

Annonce