Annonce
Sport

Styrtet Geraint Thomas slipper nådigt: Forventes Tour-klar

Philippe Lopez/Ritzau Scanpix
Geraint Thomas har ikke brækket knogler eller fået hjernerystelse, siger Ineos-sportsdirektør til TV2.

Cykelstjernen Geraint Thomas (Team Ineos) ser ud til at være sluppet nådigt fra sit styrt tirsdag eftermiddag, hvor han måtte i asfalten cirka 30 kilometer fra mål på 4. etape af Schweiz Rundt.

Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch siger til TV2, at 33-årige Geraint Thomas forventes klar til Tour de France.

- Han har ingen brækkede knogler. Han er ganske forslået efter styrtet og har fået en flænge ved øjenbrynet, men ingen hjernerystelse. Taget styrtet i betragtning ser det ganske godt ud.

- Han skal komme sig, forsøge at træne lidt igen og så forberede sig til Tour de France, siger sportsdirektøren blandt andet til den danske tv-station.

Til holdets hjemmeside påpeger Geraint Thomas, at han på grund af styrtet ikke får de helt optimale forberedelser frem mod Touren.

- Det er selvfølgelig frustrerende og et lille tilbageslag i mine forberedelser til Tour de France, men der er stadigvæk masser af tid, før vi stiller til start i Bruxelles. Min træner Tim Kerrison skal nok lave en plan, som sikrer, at jeg er klar 6. juli, siger Geraint Thomas.

Han forklarer også, hvad der gik galt, da han røg i asfalten sammen med Astana-rytteren Andrey Zeits.

- Der var en sprække i vejen, og den kom ud af ingenting. En Astana-rytter ramte sprækken og styrtede, og jeg kunne ikke kommer uden om. Jeg landede på min skulder, og der var en smule blod.

- Man skal altid være lidt forsigtig, når man slår hovedet, og jeg var klar til at køre videre, men lægerne tog den rigtige beslutning ved at tage mig ud af løbet, siger Geraint Thomas.

Sidste års Tour de France-vinder er igen i år en af favoritterne til at vinde det prestigefyldte cykelløb, og han er ikke blevet mindre favorit af, at holdkammeraten Chris Froome i sidste uge måtte melde afbud til Touren efter et styrt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce