Sport

Styrtet Geraint Thomas slipper nådigt: Forventes Tour-klar

Philippe Lopez/Ritzau Scanpix
Geraint Thomas har ikke brækket knogler eller fået hjernerystelse, siger Ineos-sportsdirektør til TV2.

Cykelstjernen Geraint Thomas (Team Ineos) ser ud til at være sluppet nådigt fra sit styrt tirsdag eftermiddag, hvor han måtte i asfalten cirka 30 kilometer fra mål på 4. etape af Schweiz Rundt.

Ineos-sportsdirektør Gabriel Rasch siger til TV2, at 33-årige Geraint Thomas forventes klar til Tour de France.

- Han har ingen brækkede knogler. Han er ganske forslået efter styrtet og har fået en flænge ved øjenbrynet, men ingen hjernerystelse. Taget styrtet i betragtning ser det ganske godt ud.

- Han skal komme sig, forsøge at træne lidt igen og så forberede sig til Tour de France, siger sportsdirektøren blandt andet til den danske tv-station.

Til holdets hjemmeside påpeger Geraint Thomas, at han på grund af styrtet ikke får de helt optimale forberedelser frem mod Touren.

- Det er selvfølgelig frustrerende og et lille tilbageslag i mine forberedelser til Tour de France, men der er stadigvæk masser af tid, før vi stiller til start i Bruxelles. Min træner Tim Kerrison skal nok lave en plan, som sikrer, at jeg er klar 6. juli, siger Geraint Thomas.

Han forklarer også, hvad der gik galt, da han røg i asfalten sammen med Astana-rytteren Andrey Zeits.

- Der var en sprække i vejen, og den kom ud af ingenting. En Astana-rytter ramte sprækken og styrtede, og jeg kunne ikke kommer uden om. Jeg landede på min skulder, og der var en smule blod.

- Man skal altid være lidt forsigtig, når man slår hovedet, og jeg var klar til at køre videre, men lægerne tog den rigtige beslutning ved at tage mig ud af løbet, siger Geraint Thomas.

Sidste års Tour de France-vinder er igen i år en af favoritterne til at vinde det prestigefyldte cykelløb, og han er ikke blevet mindre favorit af, at holdkammeraten Chris Froome i sidste uge måtte melde afbud til Touren efter et styrt.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce