Annonce
Ringkøbing

Styrt tvinger ultrarytter til at droppe ti ture rundt om fjorden

Et styrt tvang natten til søndag 31-årige Casten Weber (i hvidt cykeltøj) til at droppe sit forsøg på at cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord. Pressefoto: Weber Ultra Cycling
31-årige Carsten Weber fra Aarhus ville her i weekenden cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord, men natten til søndag styrtede han i Vostrup, og kort tid efter valgte han - efter samråd med sit team - at stå af cyklen.

Ringkøbing-Skjern: 31-årige Carsten Webers mission om at cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord fik natten til søndag en brat ende, da han kom i karambolage med en kantsten i Vostrup og pådrog sig skader på ryggen.

- Jeg ryger ned med 30 kilometer i timen, siger Carsten Weber søndag morgen til Dagbladet, mens han plejer sine sår i sine svigerforældres sommerhus i Nr. Lyngvig.

Da han lørdag morgen klikkede sine cykelsko i pedalerne foran restauranten Sandslottet midt mellem Søndervig og Hvide Sande, var humøret højt. På de første runder nød Carsten Weber at have selskab af et par håndfulde motionsryttere, som sørgede for, at han kunne ligge i læ og spare lidt på kræfterne.

På forhånd havde langdistancerytteren afsat 35 timer til at tilbagelægge den samlede strækning på 1014 kilometer. Da han ramte kantsten i nattemørket i Vostrup, var han ude på den femte af de ti omgange:

- Jeg var egentlig godt kørende, og benene var fine. Jeg havde lidt med nakken, men det skulle da også være mærkeligt andet, siger Carsten Weber, der konstant havde et team kørende ved siden af i en følgevogn.

Annonce

Jeg var egentlig godt kørende, og benene var fine. Jeg havde lidt med nakken, men det skulle da også være mærkeligt andet

Carsten Weber, ultra-cykelrytter

Er klar til et comeback

Den østjyske ultratrytter, der i det daglige passer et job hos militærpolitiet i Aarhus, er endnu ikke blevet tilset af en læge. I første omgang bliver det Carsten Weber hustru, Rita, der er uddannet fysopterapeut, som skal vurdere, hvor slemt det er gået med den nedre del af ryggen.

- Jeg havde en tro på, at jeg nok skulle klare de ti omgange, og jeg kommer igen. Det er der ingen tvivl om, fastslår Carsten Weber, der er far til to små børn på et halvt og tre et halvt år.

Siden 2016 har han dyrket langdistanceløb på sin Canyon-racer, og for Carsten Weber er det lykken at sidde mindst 12 timer i sadlen. I påsken sidste år kørte han 1200 kilometer langs Jyllands kyster.

Fra sit møde med ruten rundt om Ringkøbing Fjord vil han især mindes strækningen nede ved Nymindegab, hvor der åbenbarer sig det smukkeste klitlandskab, når man ruller af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyven tog parfume og sprut

Annonce