Annonce
Ringkøbing

Styrt tvinger ultrarytter til at droppe ti ture rundt om fjorden

Et styrt tvang natten til søndag 31-årige Casten Weber (i hvidt cykeltøj) til at droppe sit forsøg på at cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord. Pressefoto: Weber Ultra Cycling
31-årige Carsten Weber fra Aarhus ville her i weekenden cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord, men natten til søndag styrtede han i Vostrup, og kort tid efter valgte han - efter samråd med sit team - at stå af cyklen.

Ringkøbing-Skjern: 31-årige Carsten Webers mission om at cykle ti gange rundt om Ringkøbing Fjord fik natten til søndag en brat ende, da han kom i karambolage med en kantsten i Vostrup og pådrog sig skader på ryggen.

- Jeg ryger ned med 30 kilometer i timen, siger Carsten Weber søndag morgen til Dagbladet, mens han plejer sine sår i sine svigerforældres sommerhus i Nr. Lyngvig.

Da han lørdag morgen klikkede sine cykelsko i pedalerne foran restauranten Sandslottet midt mellem Søndervig og Hvide Sande, var humøret højt. På de første runder nød Carsten Weber at have selskab af et par håndfulde motionsryttere, som sørgede for, at han kunne ligge i læ og spare lidt på kræfterne.

På forhånd havde langdistancerytteren afsat 35 timer til at tilbagelægge den samlede strækning på 1014 kilometer. Da han ramte kantsten i nattemørket i Vostrup, var han ude på den femte af de ti omgange:

- Jeg var egentlig godt kørende, og benene var fine. Jeg havde lidt med nakken, men det skulle da også være mærkeligt andet, siger Carsten Weber, der konstant havde et team kørende ved siden af i en følgevogn.

Jeg var egentlig godt kørende, og benene var fine. Jeg havde lidt med nakken, men det skulle da også være mærkeligt andet

Carsten Weber, ultra-cykelrytter

Er klar til et comeback

Den østjyske ultratrytter, der i det daglige passer et job hos militærpolitiet i Aarhus, er endnu ikke blevet tilset af en læge. I første omgang bliver det Carsten Weber hustru, Rita, der er uddannet fysopterapeut, som skal vurdere, hvor slemt det er gået med den nedre del af ryggen.

- Jeg havde en tro på, at jeg nok skulle klare de ti omgange, og jeg kommer igen. Det er der ingen tvivl om, fastslår Carsten Weber, der er far til to små børn på et halvt og tre et halvt år.

Siden 2016 har han dyrket langdistanceløb på sin Canyon-racer, og for Carsten Weber er det lykken at sidde mindst 12 timer i sadlen. I påsken sidste år kørte han 1200 kilometer langs Jyllands kyster.

Fra sit møde med ruten rundt om Ringkøbing Fjord vil han især mindes strækningen nede ved Nymindegab, hvor der åbenbarer sig det smukkeste klitlandskab, når man ruller af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce