Annonce
Debat

Studiepladser: Danmark skal i bedre uddannelsesbalance

Annonce

Læserbrev: Det skal være attraktivt at uddanne sig i hele landet. En undersøgelse fra Balance-Danmark viser, at mens København har haft en befolkningsfremgang på 15,6 procent i løbet af de seneste år, så har Vestjylland samlet set kun haft en fremgang på 0,7 procent. I nogle vestjyske kommuner er udviklingen endda negativ.

Unge flytter til store byer, fordi mulighederne i de mindre byer er små. Derfor har vi brug for at øge ambitionsniveauet, så vi kan sikre et samlet Danmark i uddannelsesbalance. Det er vigtigt, at der er sammenhæng på tværs af landet – også på uddannelsesområdet.

At være født og opvokset i Lemvig, Ringkøbing eller Skjern skal ikke være en forhindring for at studere det, man drømmer om. Selvfølgelig kan alle uddannelser ikke ligge i alle byer, men det skal være muligt at uddanne sig udenfor de større byer. Hvis vi vil begå os i den internationale konkurrence, skal vi sikre, at geografien ikke spænder ben for, at man tager en uddannelse – til sit eget og samfundets bedste.


At være født og opvokset i Lemvig, Ringkøbing eller Skjern skal ikke være en forhindring for at studere det, man drømmer om.


Desværre ser det ikke ud til, at regeringen gør sig store bekymringer for Danmark på uddannelsesområdet. Det er en skam, når private virksomheder og den offentlige sektor har svært ved at skaffe relevant arbejdskraft, fordi mange unge ikke vender tilbage efter at være flyttet til de store uddannelsesbyer.

Venstre ønsker at udbyde videregående uddannelser flere steder i landet, så kvalificeret arbejdskraft og uddannelsesudbud går hånd i hånd. Det mente vi også, da vi sad i regering. I 2016 var kvalificeret arbejdskraft netop argumentet, da Venstres uddannelses-og forskningsminister gav grønt lys til en ingeniøruddannelse i Kalundborg. Den er siden blevet en stor succes, fordi lokale unge har fået et bedre uddannelsestilbud, samtidig med at rekrutteringsgrundlaget for virksomheder som Novo Nordisk er blevet styrket lokalt.

I Venstre ønsker vi at overføre succeshistorien til resten af landet. Vores målsætning er at skabe 7.000 flere studiepladser udenfor de store byer til gavn for de små lokalsamfund i Vestjylland og Danmark som helhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Debat

Kære borgmester: Jeg savner stadig svar

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Annonce