Annonce
Udland

Studie: Coronavirus dræber godt og vel 2 ud af 100 smittede

Særligt ældre er udsatte, hvis de bliver smittet med coronavirus, viser nyt stort kinesisk studie.

Kina har offentliggjort sit hidtil største studie om udbruddet af coronavirus.

Annonce

Det bekræfter i stort omfang hidtil kendte resultater, blandt andet at 80 procent af smittede kun oplever milde symptomer, samt at især ældre er udsatte.

Det skriver britiske BBC tirsdag.

Studiet omfatter de 72.314 kendte tilfælde af virusset, som var blevet opgjort i hele Kina 11. februar.

På den baggrund vurderes coronavirussets dødelighed til at være 2,3 procent. I Hubei-provinsen, det hårdest ramte område i landet, er dødeligheden 2,9 procent. I resten af Kina er dødeligheden blot 0,4 procent.

Dødeligheden måles ud fra, hvor mange der mister livet efter at være smittet med virusset.

Den højeste dødelighed er for personer over 80 år, hvor den ligger på 14,8 procent ifølge BBC.

Generelt stiger dødeligheden med alderen, og en højere andel af mænd (2,8 procent) mister livet end kvinder (1,7 procent).

Studiet er foretaget af det kinesiske center for sygdomskontrol og -forebyggelse.

Det er offentliggjort i Chinese Journal of Epidemiology og inkluderer både bekræftede tilfælde, tilfælde med virusmistanke og tilfælde uden symptomer.

I studiet ses der ifølge BBC tegn på, at de omfattende tiltag over for coronavirus, hvor hele byer er blevet isoleret, har virket, og at epidemiens kurve kan have toppet.

Men der advares også om, at mange kinesere er på vej hjem fra ferie, hvilket kan resultere i flere tilfælde.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har ifølge nyhedsbureauet AFP advaret om en global overreaktion på virusset.

Det har organisationen gjort, efter at der er set eksempler på panikhamstring i visse byer og mange aflyste begivenheder.

WHO gør opmærksom på, at der kun er en "meget lille" mængde uden for epicentret Hubei-provinsen, der er blevet smittet, og at dødeligheden fortsat er ret lav.

- Man må indføre tiltag, der svarer til situationen. Altomfattende tiltag hjælper måske ikke, har WHO-generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus sagt ifølge AFP.

Coronavirusset har kostet over 1800 mennesker livet i Kina siden december.

/ritzau/

BBC-artikel om studie på mediets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce