Annonce
Ringkøbing-Skjern

Studerende søger mod Danmark: Coronavirus skaber behov for flere værtsfamilier

AFS søger værtsfamilier, fordi der kommer flere udvekslingsstudenter til Danmark på grund af corona-krisen. Foto: Thomas Merker
Udvekslingsstuderende kan igen rejse ind i Danmark, mens de stadig er begrænset flere andre steder i verden på grund af coronavirus. Derfor kommer der flere til landet end forventet. I Ringkøbing-Skjern Kommune søger lokalafdelingen af AFS nu flere værtsfamilier.
Annonce

Ringkøbing-skjern: Udenlandske studerende, der er optaget på en uddannelse i Danmark, kan nu frit rejse ind i landet. Andre steder i verden holdes grænserne fortsat lukket som følge af udbruddet af coronavirus.

Det har skabt øget tilgang af udvekslingsstuderende til lige præcis Danmark, fortæller værtskoordinator for AFS' lokalafdeling Ringkøbing Fjord, Thomas Merker, No.

Han er derfor gået på jagt efter flere lokale værtsfamilier.

- På landsplan står vi til at modtage omkring 120 unge mennesker lige før skolestart. Det er mange flere, end vi havde regnet med. Og de skal selvfølgelig have et sted at bo, siger Thomas Merker.

Annonce

Sikkert for værtsfamilier

På grund af coronavirus havde organisationen AFS, der står for 13.000 udvekslinger på verdensplan årligt, ellers tidligere på året lukket alle udvekslingsprogrammer og sendt udvekslingsstuderende hjem før tid.

- Der var været tvivl om, hvorvidt vi overhovedet fik udvekslingsstuderende til dette skoleår. Men det gør vi altså. Nu mangler vi bare værtsfamilierne, siger Thomas Merker.

Han understreger, at det trods coronavirus er sikkert at melde sig som værtsfamilie.

- AFS samarbejder tæt med de lande, som de udvekslingsstuderende kommer fra. Og er det ikke sikkert at sende eller modtage de studerende på grund af risiko for smitte, så sker det ikke, siger Thomas Merker.

Annonce

Kram er tilladt

- Nogle lande har selv valgt at melde pas. Men hvis sendelandet siger: »Vi sender herfra«, så er vi også klar til at modtage, siger Thomas Merker og peger på, at »der er ressourcer til at håndtere det, hvis der kommer en bølge nummer to af coronavirus«:

- Vi gør ikke det her, med mindre det er sikkert, og danske værtsfamilier kan føle sig sikre ved både at give hånd og kramme de udvekslingsstuderende, siger Thomas Merker.

- Det er jo mennesker, der skal bo sammen. Og hvis de kan det, så kan de selvfølgelig også hilse og være tætte. Ligesom man heller ikke undgår at kramme sine egne børn, siger Thomas Merker.

- Heldigvis har vi allerede flere værtsfamilier, der er klar til at modtage udvekslingsstuderende. Jeg tror, at vi higer efter det normale. Og ingen ved, hvornår vi kan komme ud at rejse igen. Så hvad kan vi så gøre? Vi kan hive verden hjem til os, siger Thomas Merker.

De studerende, han skal finde værtsfamilier til i år, kommer blandt andet fra Canada og Frankrig.

Thomas Merker kan kontaktes på: thomas.merker@hotmail.com eller mobil 3069 2229.​​

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce