Annonce
Ringkøbing-Skjern

'Strisser i Hvide Sande': Mord og hårmode i surfernes vestjyske paradis

Redaktionelle journalister på Dagbladet Ringkøbing Skjern. Poul Osmundsen

Husker du "Strisser på Samsø"?!? Selvfølgelig gør du det, hvis du er ude over de første teenageår. "Strisser på Samsø" var den første egns-specifikke krimi i Danmark; hvad den gjorde for markedsføringen af Kattegatøen er ikke småting - og så var dele af serien endda optaget på Sjælland...

"Strisser på Samsø", der løb over 12 afsnit i 1997-1998, var den første danske serie, der opnåede over to millioner seere, adskillige af skuespillerne blev berømte - og en hel generation af tyndhårede danske mænd tog Lars Boms frisure (eller mangel på samme) til sig, og klippede hentehårets tjavser af.

I sidste uge var denne lederskribent for første gang på Samsø. Ikke desto mindre var min spontane reaktion under passagen forbi det gamle tinghus i Tranebjerg, der også fungerer som øens politistation: "Det var da der, Lars Bom sad"!

Annonce


Om "Hvide Sande" også vil skabe ny hårmode for mænd, er tvivlsomt. Men måske byen vil blive kendt som Danmarks surfer-paradis.


Hvis jeg skal være helt ærlig, kan jeg ikke huske handlingsgangen i ét eneste af de 12 afsnit. Men serien gjorde Samsø til et navn, næsten en slags varemærke, og kendt for andet end førsteklasses kartofler - også selv om det altså var for noget fiktivt. Den slags berømmelse skal man ikke underkende værdien af, og den har det med at blive hængende i lang tid.

Derfor er det også så vigtigt, at det nu bliver til noget med ét af de tv-projekter i det vestjyske, som længe har været under vej, stærkt understøttet af kommunen og lokale sponsorer. I går startede optagelserne således til den nye krimiserie, "Hvide Sande", der skal optages hen over sommeren og efteråret, og som handler om et mord i surfermiljøet.

Kvaliteten af serien kan ingen selvfølgelig udtale sig om endnu, men erfaringen både fra indland og udland viser, at krimiserier, der optages uden for de sædvanlige metropoler, ofte har stor gennemslagskraft og giver masser af omtale til de lokationer, hvor serierne er optaget.

Det vil helt sikkert også være tilfældet for Hvide Sande og for Vestkysten som sådan.

Om "Hvide Sande" også vil skabe ny hårmode for mænd, er tvivlsomt. Men måske byen vil blive kendt som Danmarks surfer-paradis - og det er jo heller ikke så ringe...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce