Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ægteparret Jimi Kristensen og Sisse Hansen har i 2017 og 2018 haft stor succes med at afholde Hvide Sande Fødevarefestival i auktionshallen, hvor Holmsland Klit Turistforening nu selv vil stå for arrangementet i den første weekend i efterårsferien. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jimi Kristensen, der i 2017 og 2018 med succes har stået bag en stor fødevarefestival i Hvide Sande sammen med sin hustru, er dybt skuffet over, at turistforeningen i havnebyen nu vil arrangere en lignende festival på egen hånd.

Hvide Sande: Jimi Kristensen og Sisse Hansen vil ikke finde sig i, at Holmsland Klit Turistforening har sat sig for at invitere til Hvide Sande Foodfestival 12. og 13. oktober.

Det er den første weekend i efterårsferien, og det er lige præcis på den tid af året, at ægteparret fra Egtved ved Kolding i 2017 og 2018 med stor succes har arrangeret Hvide Sande Fødevarefestival. Planen var igen at rykke ind med omkring 60 udstillere i auktionshallen om knap fire måneder, men den går ikke, for turistforeningen har sikret sig råderet over hallen via en tilladelse fra Hvide Sande Havn.

- Vores næste træk er at sætte en advokat på sagen. Det er sat i gang. Der kommer et brev. Der er jo nogle regler for, hvor tæt du må gå på i forhold til at kopiere et navn, siger Jimi Kristensen, der altså mener, at Hvide Sande Foodfestival læner sig for meget op ad Hvide Sande Fødevarefestival.

Og så er der også det med direkte at vælge den samme weekend i kalenderen:

- Jeg er selvfølgelig ked af og skuffet over, at man ikke ønsker dialog med os. At de ikke finder det nødvendigt at give os et kald. Det er trods alt dem, der har kontaktet os i sin tid. Jeg synes, det er dårlig stil, og det vil vi ikke finde os i, tilføjer Jimi Kristensen.

Vi har på ingen måde kopieret tidspunktet, for det er os, der har fastsat det fra starten

Jørgen Iversen, advokat og formand for bestyrelsen i Holmsland Klit Turistforening

Strid om tidspunktet

Formanden for Holmsland Klit Turistforening, advokat Jørgen Iversen, tager det med sindsro, at Jimi Kristensen har sat en advokat på sagen:

- Det ændrer ikke en hel masse for mig at se. Vi har på ingen måde kopieret tidspunktet, for det er os, der har fastsat det fra starten, siger Jørgen Iversen.

Dermed henviser han til, at det netop var turistforeningen, der oprindeligt fik idéen om at skabe et fødevaremarked i auktionshallen i Hvide Sande. Da tanken blev fostret, var foreningens daværende destinationsmanager, Katrine Kock Frandsen, travlt optaget af andre projekter, og der blev derfor taget kontakt til Jimi Kristensen, som sammen med sin hustru står bag flere fødevarefestivaler rundt om i landet.

Om selve navnet Hvide Sande Foodfestival måske er for tæt på at ligne en kopi af Hvide Sande Fødevarefestival, tager Jørgen Iversen ikke så tungt:

- Det handler ikke om navnet. Det er så lidt vigtigt. Det er eventet, det handler om. Måske ændrer vi bare navnet. Det kan tænkes, at vi gør det, siger formanden for bestyrelsen i Holmsland Klit Turistforening.

Samlet set 12.000 gæster

Da det i begyndelsen af juni blev offentliggjort, at turistforeningen fremover selv vil stå for begivenheden, lød budskabet blandt andet, 'at vi kunne godt tænke os flere lokale aktører', men den køber Jimi Kristensen ikke:

- Faktum er, at blandt andre de lokale fiskehandlere, den lokale slagter, og den lokale bager var med, og vi har brugt, hvad der er af lokal arbejdskraft, fastslår Jimi Kristensen og nævner eksempelvis et vvs- og et elfirma fra Hvide Sande.

På ægteparrets hjemmeside, foedevarefestival.dk, annoncerer Jimi Kristensen og Sisse Hansen fortsat for dette års festival i havnebyen 12. og 13. oktober, og han og hustruen går med overvejelser om måske at lade Hvide Sande Fødevarefestival foregå i et stort telt:

- Jeg er glad for de tilbagemeldinger, vi har fået fra vores udstillere. Jeg kan mærke, at de står bag os, siger Jimi Kristensen, der allerede har solgt flere end 50 stande til det, der kan blive tredje udgave af Hvide Sande Fødevarefestival, som de to seneste år samlet set har tiltrukket omkring 12.000 gæster:

- Vi vil hellere end gerne til Hvide Sande, men hvis man ikke føler sig velkommen, så har jeg måske noget andet, jeg kan bruge min tid på.

- Jeg er glad for de tilbagemeldinger, vi har fået fra vores udstillere. Jeg kan mærke, at de står bag os, siger Jimi Kristensen, der - sammen med hustruen Sisse Hansen - er godt i gang med at sælge stande til parrets tredje udgave af Hvide Sande Fødevarefestival. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ingen udsigt til dialog

Mest af alt er Jimi Kristensen ærgerlig over, at han på intet tidspunkt har fået en melding direkte fra Holmsland Klit Turistforening.

I stedet var det direktøren for Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, der i begyndelsen af marts sendt en mail til Jimi Kristensen med en besked om, at det kræver en tilladelse at gøre brug af auktionshallen. Og den tilladelse er altså nu i hænderne på turistforeningen dér i den attraktive weekend i starten af efterårsferien:

- Jeg synes, vi har rakt hånden frem. Vi kunne finde en løsning til glæde for både dem og os. Jeg ville ikke have noget problem med at afvikle det sammen med dem i år, men det kræver dialog, siger Jimi Kristensen, der dog ikke har de store forhåbninger til, at det vil ske.

- Det har han heller ingen grund til at have, konkluderer advokat og formand for Holmsland Klit Turistforening, Jørgen Iversen:

- Der bliver ikke noget samarbejde. Det kan ikke lade sig gøre.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce