Læserbrev

Stress og nedslidning er gift for et godt arbejdsmiljø

Vi skal en anden vej for Danmark, en vej hvor vi investerer i den enkelte medarbejder, fremmer arbejdsglæde og motivation, og hvor vi sikrer uddannelse, når der kommer nye opgaver til

Læserbrev: Socialdemokratiet har foreslået at indføre en tidlig ret til folkepension for dem, der er nedslidte og har været længst på arbejdsmarkedet. Derudover er det er vigtigt at forebygge nedslidning og et dårligt arbejdsmiljø! Med andre ord – man skal hverken blive syg eller nedslidt af at passe sit arbejde!

Der er mange ting omkring gode arbejdsforhold og trivsel, som de enkelte arbejdsgivere er ansvarlige for, og som mange steder også kan gøres bedre. Jeg mener også, at regeringen har et ansvar for det pres, der lægges ned over de offentlige ansatte. Den ene besparelse efter den anden rammer offentlige ansattes hverdag – og det må efterhånden være klart for enhver, at der løbes for stærkt blandt personalet i vores børnehaver, skoler, uddannelsesinstitutioner, ældrecentre, hjemmeplejen, botilbud, hospitaler og for den sags skyld hos politiet. Så frem for at give sygefraværet ”plaster på”, bør vi ændre på de arbejdsforhold og det arbejdspres, som gør folk syge. Derfor skal vi stoppe nedskæringerne hos alle de offentlige ansatte, som hverdag gør en forskel med deres indsats! Og ja, hvad med finansieringen? Jo, vi kan starte med at bekæmpe skattely, snyd og hvidvask – og når de penge kommer i den ”fælles kasse” – så vil det gavne vores velfærdsområder, og de medarbejdere, som i hverdagen er under et urimeligt pres.

Socialdemokratiet har her fem konkrete tiltag og afsætter 600 mio. kr. til at forbedre indsatsen for et bedre arbejdsmiljø:

Tillid til ordentlige virksomheder: De virksomheder som har et dårligt arbejdsmiljø – skal have en skærpet og ekstra indsat. Og der hvor arbejdsmiljøet er godt, skal der skæres ned på kontrol.

Genopretning af Arbejdstilsynet: Regeringen har år efter år givet færre penge til arbejdstilsynet. Derfor skal der investeres i arbejdstilsynet, så de får kræfter til, at være tilstede der hvor arbejdsmiljøet er problematisk!

Større erstatning til lønmodtagere, der rammes af arbejdsulykker: Når man rammes af en arbejdsskade – så er det en alvorlig situation – som kan have store konsekvenser for både livskvalitet og for fremtiden på arbejdsmarkedet. Erstatningen skal sættes op med 50 pct. fordi det nuværende beløb for erstatning simpelthen er for lavt.

Styrket indsats overfor dårligt psykisk arbejdsmiljø og stress: Problemer med stress og mistrivsel er desværre stigende i hverdagen for mange mennesker. Det skal gøres bedre – for der er ingen der kan yde sit bedste eller have en god livskvalitet – hvis man ikke er i trivsel.

Styrket rådgivningsindsats: Langt de fleste arbejdsgivere vil gerne gøre det godt for deres medarbejdere, men mange kan have brug for rådgivning og vejledning i ”hvordan” arbejdsforholdene kan forbedres! Derfor skal der sikres mulighed for arbejdsmiljø rådgivning.

Vi skal en anden vej for Danmark, en vej hvor vi investerer i den enkelte medarbejder, fremmer arbejdsglæde og motivation, og hvor vi sikrer uddannelse, når der kommer nye opgaver til. Det er egentlig ikke så svært, hvis man vil prioritere det!

0/0
Klumme

Ugens Prædiken: Påskemorgen er som en håbets hilsen fra Guds fremtid

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Leder For abonnenter

Ikke kun events sætter os på landkortet

Selvfølgelig er det vigtigt, at vort lokalområde er kendt uden for kommunegrænsen - og gerne for at have noget unikt og genialt, der kan lokke så mange gæster til som overhovedet muligt. For flere gæster giver som regel flere penge i kommunekassen, og flere penge i kassen gør næsten altid godt. Derfor er det helt fint, at kommunen barsler med en såkaldt ny eventstrategi, der skal være med til at brande kommunen både nationalt og internationalt. Det er da heller ikke overraskende, at et flertal af politikere i byrådet netop har sagt god for at skyde penge i den nye eventstrategi. Det politiske ja betyder samtidig et ja til, at der skal sættes kommunale penge af til tre såkaldte fyrtårns-events. Indtil videre er der sat to millioner kroner af over to år til at udvikle den grønne elbilevent Westwind24, hvor de to, der fik ideen, komiker Jan Gintberg og tv-journalist Anders Agger, nok skal være med til at give det stort anlagte elbilarrangement en snert af kendiseffekt. Derudover er vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande sikret et kommunalt tilskud på 875.000 kroner om året til og med 2021. Ifølge strategien kunne det tredje event i rækken ligge inden for sport, kultur eller erhverv. Det lyder alt sammen ganske spændende, selv om ingen ved, hvad Westwind24 og Waterz skaber af meromsætning og plusser på bundlinjerne hos områdets erhvervsliv. Der er heller ingen, der ved, hvor mange penge der skal sendes efter det tredje event. Nogen vil sikkert mene, at det er sådan lidt sortseer-agtigt at stille spørgsmålstegn ved, om nye tanker om branding nu også giver sorte tal på bundlinjen. De samme vil sikkert sige, at det er en langsigtet investering, det er svært at sætte kroner og øre på. Hvad der var godt i går, er måske ikke så godt i morgen. Når det er sagt, er det alligevel godt at konstatere, at det ikke var hele byrådet, der helt ukritisk nikkede ja til at lede efter et event nummer tre. Den nyslåede løsgænger Svend Boye Thomsen stemte imod, og Kristendemokraterne valgte at tage det, der hedder forbehold. "Medmindre der falder en appelsin ned i vores turban med en event, der er rigtig svær at sige nej til, så mener vi ikke, at den økonomiske situation er til at bruge mange penge på tre store projekter". Sådan lød det i byrådssalen fra Jens Erik Damgaard, der talte på vegne af den kristendemokratiske byrådsgruppe. Den melding lyder fornuftig, for skattekronerne kan måske gøre bedre gavn andre steder lige her og nu, hvor den står på udfordringer med besparelser på det kommunale budget. Derfor: Vent med event nummer tre, til Westwind24 og Waterz har bevist, at det er vejen frem. Indtil da er der meget andet, der på bedste vis er med til at sætte os på de der landkort.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger