Annonce
Tarm

Streetpark til byens unge kan glippe, fordi fonde siger nej: Kan du søge en million hjem?

Mellem Kulturtagene og stationsbygningen vil Tarm Udviklingsforum gerne lave en aktivitetspark. Derfor har man indgået et samarbejde med Glifberg-Lykke, der specialiserer sig i street-anlæg. Rune Glifberg har været en del af verdenstoppen som skateboarder, mens Esben Lykke er designer. Illustration: Glifberg-Lykke.
Tidspresset vokser på den projektgruppe, der forsøger at samle millioner til en streetpark i midtbyen. Hvis ikke man skaffer yderligere en million kroner i år, kan projektet blive droppet. Derfor søger gruppen nu frivillige, der har tag på at søge fonde.
Annonce

TARM: - Er det ikke ligesom at blive slået hjem i Ludo?

Tandlæge Steen Rosby kunne fra hustruens klinik danne sig et overblik over midtbyen i Tarm. På den anden side af vejen lå en tom grund, dér hvor et posthus og senere ungdomshus havde ligget. Grundens nabo var en stationsbygning på retur. Gæsterne i klinikken kunne se det samme. Så da nogle af hans kunder, som han kendte fra tiden med egen klinik i Aarhus, rullede ind på stationen i Tarm med toget, kunne de finde på at spørge, om ikke det var ligesom at blive slået hjem i Ludo at rykke til Tarm fra Aarhus.

Nu er stationsbygningen i bedring, efter flere lokale har omdannet den til et samlingssted for mindre udstillinger, den lokale fredagsbar og det årlige halloween-arrangement,

Men posthusgrunden står stadig tom. Det er ikke, fordi Steen Rosby ikke har forsøgt at ændre det. I tre år har Steen Rosby været en del af et trekløver, der har kæmpet for at gøre græsplænen mellem Kulturtagene og stationsbygningen til et aktiv for byen. Planen er en aktivitetspark for unge.

Annonce

Er allerede forsinket

Egentlig skulle projektet have været færdigt i 2020. Nu er den frist så forlænget til udgangen af 2021. Hvis man ikke samler yderligere en million kroner ind i løbet af i år, risikerer projektet at falde til jorden, inden spaden overhovedet kommer i jorden.

- Vi skulle jo have været færdige nu. Vi er i en presset situation. Vi har en tidsplan, og vi kan ikke blive ved at forlænge den. Vi er simpelthen nødt til at skrabe de sidste penge sammen, siger Steen Rosby.

Siden han begyndte på arbejdet med aktivitetsparken, er han også blevet formand for Tarm Udviklingsforum. Han og projektgruppen vil omdanne de 1100 kvadratmeter ved jernbanen til en aktivitetspark.

Steen Rosby og Majbrit Pind er en del af den tremandsgruppe, som i tre år har kæmpet for at gøre græsplænen til en aktivitetspark med blandt andet skaterramper. Nu efterlyser de en eller flere personer, der kan hjælpe dem det sidste stykke med at søge fonde. Foto: Johan Gadegaard.

Hovedtanken er, at der skal være betonramper, så man kan slå sig løs på løbehjul og skateboard. Parken skal også have plads til basketballkurve, og der skal være et stativ, man kan øve parkour på.

- Når man kommer til byen med toget, er det ikke sådan, at man tænker, at det er en by, hvor der sker noget. Det vil sende et signal om, at det er en by, der er gang i, hvis vi får et skateranlæg og aktiviteter for unge mennesker, siger Steen Rosby.

Annonce

Kan du hjælpe?

I Tarm har man derfor allieret sig med arkitektvirksomheden Glifberg-Lykke, der specialiserer sig i street-anlæg. Tegningerne er klar. Problemet er bare, at pengene mangler.


Vi har en tidsplan, og vi kan ikke blive ved at forlænge den. Vi er simpelthen nødt til at skrabe de sidste penge sammen.

Steen Rosby, formand, Tarm Udviklingsforum


Lige nu har lokale sponsorer sagt ja til at støtte projektet. Kommunen har også via Ildsjæle-puljen givet tilsagn om, at man gerne spytter en million i projektet. Man har også fået penge fra de lokale centerbymidler. Den lokale opbakning fejler altså ikke noget.

Det er mere uden for kommunegrænsen, at det har knebet med succesen. For fondene siger nej. Flere gange har man for eksempel forsøgt at søge hos Realdania. Det har der ikke været held med. Nordea-fonden har heller ikke åbnet pengetanken.

Stationen har fået nyt liv. Nu håber Tarm Udviklingsforum så, at en aktivitetspark på græsplænen bliver næste opgradering. Foto: Johan Gadegaard.

Majbrit Pind har mest af alt stået for projektgruppens arbejde med at søge penge hjem. Hendes søn på snart 14 år er bidt af at stå på løbehjul, og han er derfor lige i målgruppen for en ny aktivitetspark.

Nu har hun så lavet et Facebook-opslag, hvor gruppen bag aktivitetsparken søger hjælp, så man kan nå i mål. Hun er ikke i tvivl om, hvad den bedste frivillige hjælp kunne være lige nu.

- Det ville være, at de har erfaring med at søge fonde, siger hun med en næsten umærkelig pause og fortsætter med et smil:

- Og også at få noget hjem fra fondene.

Hun tror på, der må være nogen i Tarm, som har haft succes med fondssøgning. Og så kan hun se en fordel ved, at en ny får lov til at se på projektet og finde de styrker, man skal fremhæve, når man skal sælge projektet over for fond.

- Vi tror, at der skal nogle nye øjne på til at beskrive projektet. Når man har været med til at føde idéen, kan det godt være, man kommer til at tage nogle ting med, der ikke er så relevante, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce