Vestjylland

Strandingsmuseum kæmper om fornem europæisk pris

St. George er med i kampen om en europæisk pris. Foto: St. George

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er blandt 40 europæiske museer, der kæmper om prestigefyldt europæisk hæder.

Thorsminde: Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er blevet nomineret til en fornem europæisk pris.

St. George er blandt de fire danske museer, der netop er blevet nomineret til den prestigefyldte museumspris "European Museum of the Year Award 2019".

Meldingen vakte stor glæde på museet. - Nomineringen er meget betydningsfuld for os og en flot anerkendelse af den kæmpestore indsats og de mange tanker, der er lagt i udformningen af det nye Strandingsmuseum St. George. Det kan vi kun være stolte af, siger museumsdirektør Ingeborg Svennevig i en pressemeddelelse fra de Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, som museet i Thorsminde er en afdeling af.

European Museum of the Year Award (EMYA), uddeleles hvert år til et europæisk museum, der har udmærket sig ved fremragende formidling gennem innovativ tænkning, kreativitet og høj faglig kvalitet.

I 2019 er der 40 museer, der kæmper om prisen

- Vi havde i maj besøg af Christophe Dufour fra EMYAs jury, som skulle vurdere, om Strandingsmuseum St. George kunne gøre sig fortjent til at blive nomineret til prisen. Det var et meget positivt besøg, men selvom han syntes godt om museet og det, vi laver og står for her, var det jo ingen garanti for, at vi kom i betragtning. Men det gjorde vi heldigvis, siger Ingeborg Svennevig.

Prisuddelingen foregår sidst i maj i Sarajevo. Grundstammen i museet er fund bjærget fra havets bund i slutningen af 1980'erne fra de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, som strandede juleaftensmorgen 1811 i en orkan ud for Thorsminde. Det er en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, hvor næsten 1400 søfolk druknede, og kun 17 kom levende i land.

0/0
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Flemming var rask, da han kom på sygehuset - men svækket og syg, da han slap ud

Annonce
Vestjylland

Prinsesse Marie kaster glans over Tirpitz

Vestjylland

Nymindegab Kro blev hædret som "bedste restaurantoplevelse" for tredje gang

Vestjylland

Dronningen og kronprinsesse Mary besøger Nymindegab

Tophistorier

Vestjylland

Håndboldherrer sendte hoteller på overarbejde

Vestjylland

Genvalgt HK-formand: Det er gået den helt forkerte vej med arbejdsmiljøet

Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby