Annonce
Hvide Sande

Strandet militærdrone ved Houvig stammer alligevel ikke fra Danmark

Militærdronen, der blev fundet ved Sidselsbjerg Strand ved Houvig af Ivan Givskov. Privatfoto
Annonce

Houvig: Den militærdrone, der onsdag i sidste uge blev fundet af en strandgæst ved Sidselbjerg Strand, stammer alligevel ikke fra Søværnet, som Dagbladet i første omgang skrev.

Banshee-dronen er imidlertid af samme model som dem, det danske forsvar bruger, oplyser orlogskaptajn Jakob Birger Andersen fra operationsstaben i Forsvarskommandoen.

- Det skrognummer, der var på siden af dronen, svarer til en ”nummerplade” på biler og er unikt for den enkelte drone. Deraf kan det konstateres, at der ikke var tale om en dansk drone, men at der kan være tale om en drone, der har været benyttet i forbindelse med øvelser i hollandsk farvand tilbage i september, men det er ikke bekræftet endnu, hvem der egentlig ejer dronen, fortæller han i en besked til Dagbladet.

Annonce

Rør ikke dronen selv

- Dronerne, der benyttes som luftmålsdroner, er udstyret med forskellige indretninger, der skal få dem til at ligne forskellige typer af missiler, såsom ”hot nose” og ”target smoke”, skriver orlogskaptajnen videre.

- Da dronernes forskellige indretninger selv efter lang tid i vand, stadig kan være aktive og funktionsduelige, skal man aldrig prøve at skille en drone ad selv. Der er eksperter både ved Våbenskolen og ved eksplosivstof-eksperterne i Skive og ved Søværnets dykkertjeneste, der, som det også var tilfældet med den fundne drone, kan afhente dronerne sikkert.

- De danske droner er alle tydelig mærket med ”Forsvarets ejendom” og med instruks om at kontakte Forsvaret ved fund. Der er samtidig kontaktoplysninger til både Joint Operation Centre og til Våbenskolen ved Sjællands Odde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce