Erhverv

Strandbygaard vinder sit største udbud nogensinde

Direktør Ole Strandbygaard håber på, at aftalen kan være med til at fastholde arbejdspladser i Skjern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Moderniseringsstyrelsen lægger 200 millioner kroner over de næste to år, som Strandbygaard Grafisk får sin andel af sammen med to andre trykkerier. Aftalen åbner store døre for Skjern-virksomheden.

SKJERN: Maskinerne hos Strandbygaard Grafisk i Skjern kommer til at køre endnu hurtigere de næste par år, for den lokale trykkerivirksomhed har vundet et stort statsligt udbud. Det betyder travlhed for de 70 medarbejdere.

- Det er det største udbud, vi nogensinde har vundet, siger Ole Strandbygaard, direktør i og medejer af Strandbygaard Grafisk.

Årsagen er, at Moderniseringsstyrelsen har haft de statslige trykopgaver i udbud, og totalt set anslås opgaven at have en værdi på 200 millioner kroner over de næste to år.

Der er tre vindere, der skal deles om den opgave, og en af dem var Prinfo-konsortiet, som Strandbygaard sidste år valgte at gå med i. Konsortiet manglede en større spiller på markedet, og her passede Strandbygaard Grafisk ind som fod i hose. Tildelingskriteriet for opgaven var laveste pris.

Konkret betyder det, at hvis en statslig institution eksempelvis skal have trykt 5000 foldere, går man ind i aftalen og ser, hvor det er billigst at få opgaven løst. Viser det sig, at det er Strandbygaard Grafisk, der har den laveste pris på foldere, så går opgaven til Skjern.

Andre offentlige institutioner kan benytte sig af de favorable priser i indkøbsaftalen, og det kan give mange flere opgaver. Nu skal Strandbygaard Grafisk derfor ud og lave et benarbejde hos andre offentlige institutioner for at vise, hvad de kan få lavet i Skjern.

- Aftalen åbner en masse døre for os, konstaterer Ole Strandbygaard.

Krævende proces

Hos virksomheden har det krævet meget arbejde at nå dertil. Talrige skemaer skulle udfyldes for at opnå godkendelse.

Nok er laveste pris tildelingskriteriet, men forud har Strandbygaard Grafisk dokumenteret, at man har de relevante miljøcertificeringer og politikker, der sikrer, at produktionen foregår på ordentlige vilkår.

Som Ole Strandbygaard bemærker, så kræver det næsten at have en jurist til at udfylde det, for den mindste unøjagtighed har kunnet få aftalen til at ende på gulvet.

Aftalen trådte i kraft 1. juni, og Strandbygaard Grafisk håber på, at den kan give vækst.

- Vi håber på at kunne beholde arbejdspladserne i Skjern og få en bedre økonomi. Jeg kan ikke udelukke, at vi skal ud at ansætte flere, siger Ole Strandbygaard.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper