Annonce
Skjern

Strandbygaard beder kunderne om at bestille nu: Prisen på papir stiger heftigt

Ole Strandbygaard, direktør i trykkerivirksomheden, vurderer, at priserne på papir vil stige en tid endnu, da der formentlig vil gå et halvt år, inden leverandørernes lagre er fyldt op igen. Foto: Mads Dalegaard
Trykkerivirksomheden beder sine kunder om at bestille nu, efter at råvareprisen er steget med 20-30 procent de seneste måneder.

SKJERN: Hvis du allerede ved, at du skal bruge tryksager i efteråret, så bestil dem nu.

Sådan lyder opfordringen til kunderne fra trykkerivirksomheden Strandbygaard i Skjern.

Halvandet år efter at corona-epedemien brød ud over hele verden, kommer efterdønningerne, og den rammer blandt andet papirmarkedet.

Annonce

Da verden blev ramt af nedlukning, stod papirleverandørerne med store lagre, som skulle have været brugt til tryksager, men som blev afbestilt. I stedet for at købe mere papir hos producenterne, valgte papirleverandørerne at bruge det, de i forvejen havde, og dermed køre deres lagre i bund.

Nu er den mængde af papir ved at være brugt op, og lagrene skal op fyldes igen. Når efterspørgslen stiger, betyder det meget lange leveringstider og ikke mindst prisstigninger.

De seneste måneder er prisen på papir steget mellem 20 og 30 procent, og nu handler det om at få fat i noget til en god pris af den slags materialer, der altid er behov for på Strandbygaard, så det ikke skal købes til dyrere pris senere.

- Vi køber til lager lige nu, fortæller Ole Strandbygaard, direktør i trykkerivirksomheden, som vurderer, at priserne vil stige en tid endnu, da der formentlig vil gå et halvt år, inden leverandørernes lagre er fyldt op igen.

Trykkeriet har vundet udbuddet om at trykke stemmesedler til valgene i Region Midtjylland og Region Syddanmark til november, og derfor er der allerede nu bestilt papir hjem til opgaven for at være på den sikre side. Dog er det på en formodning om, hvor meget der skal bruges, da trykkeriet ikke aner, hvor lang stemmesedlen bliver.

Stigende kurve

Strandbygaard blev hårdt ramt af nedlukningen i marts 2020, blandt andet fordi en del af trykkeriets forretning er at trykke materialer til messer, der på grund af corona blev aflyst. Siden har mange ting ligget i dvale, men dog er der ting, der begynder at vende tilbage til noget mere normalt. Således er Strandbygaard begyndt at trykke messekataloger igen, ligesom der også er trykt tøjkataloger.

Tidligere på året fik Strandbygaard en såkaldt cradle-to-cradle-certificering, som kun meget få andre trykkerier i hele verden har. Allerede nu nyder Strandbygaard godt af den, når kunder skal vælge trykkeri til en opgave.

- Vi er i en stigende kurve, men vi er ikke på niveau med 2019 endnu. Jeg tror først, det bliver til efteråret 2022 at vi er der igen, vurderer Ole Strandbygaard.


Vi er i en stigende kurve, men vi er ikke på niveau med 2019 endnu. Jeg tror først, det bliver til efteråret 2022 at vi er der igen.

Ole Strandbygaard, direktør


Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Skjern

Hærværk i haverne: Knækkede lamper og knive i slangerne

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce