Annonce
Danmark

Stram Kurs udelukker journalister fra valgfest

Avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist forsøgte uden held at få Rasmus Paludan til at forholde sig til, at han i årevis chikanerede en ung mand fra Ribe. Arkivfoto: Lasse Waarsøe Witt.
Pressen vil ikke få adgang til Stram Kurs' valgfest på Christiansborg. Partiet føler sig for dårligt behandlet, lyder forklaringen.

Valg: Når partiet Stram Kurs holder valgfest på onsdag på Christiansborg, får pressen ikke adgang til festlighederne. Det bekræfter Stram Kurs' spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk og Stram Kurs' pressechef over for avisen Danmark.

Partiet holder ellers en fest på Christiansborg i lighed med de fleste andre partier, men helt usædvanligt vil pressen som udgangspunkt ikke have adgang til lokalet, hvor partiets kandidater opholder sig. Ifølge partiet skyldes det dårlige erfaringer med pressen i valgkampen.

- Der er en generel opfattelse af, at vi ikke er blevet særligt pænt behandlet af pressen, siger Carsten Normann Munk.

Hvad tænker du konkret på?

- Det er det hav af artikler, hvor der er blevet gravet op i Rasmus' privatliv, og artikler om, at jeg vil smide min egen kone ud. Det er jeg ærligt talt ikke imponeret over, siger han.

Han henviser blandt andet til Avisen Danmarks afsløringer af, hvordan Rasmus Paludan i flere år har chikaneret en tidligere medstuderende fra Ribe og JydskeVestkysten, der har fortalt, at Carsten Normann Munks egen filippinske kone ifølge partiets partiprogram ikke ville kunne blive i Danmark.

- Men det betyder ikke, at der ikke bliver pressekontakt. Det foregår bare uden for lokalet, siger Carsten Normann Munk, der fortæller, at kandidaterne jævnligt vil bevæge sig uden for læsesalen på Christiansborg, hvor festen bliver afholdt, for at tale med pressen.

Annonce
Carsten Normann Munk (th.), spidskandidat for Stram Kurs i Sydjyllands Storkreds, tøver med at kalde beslutningen om at udelukke pressen fra valgfesten for endegyldig. Han åbner op for, at der måske kan blive adgang for et tv-hold.Foto: Martin Ravn

Stadig dialog

Selvom Carsten Normann Munk ifølge eget udsagn "kun kan gisne om", hvorfor pressen ikke har adgang, fortæller han, at beslutningen om at udelukke pressen fra festen er truffet i fællesskab blandt partiets kandidater. Han åbner dog op for, at der alligevel kan komme tv-billeder fra valgfesten.

- Jeg tror, at der kommer et tv-hold ind og tager bileder af festen. Det er i hvert fald det, jeg har hørt. Om det sker eller ej, kan jeg ikke sige, siger Carsten Normann Munk, der dog tøver med at kalde beslutningen om at holde journalister uden for valgfesten for endegyldig.

- Der er stadig pågående dialog om, hvad vi helt præcist gør, siger han.

Partiets pressechef oplyser dog til avisen Danmark, at beslutningen om ikke at lade journalister få adgang er endegyldig, og at der ikke er planer om at lukke et tv-hold ind til festen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

112

Bilist uenig med unge i brød-sag

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce