Annonce
Ringkøbing

Strøm på Naturkraft: Aldrig før har så mange splinternye elbiler været samlet ét sted i Vestjylland

Elbiler var det store tema for lørdagens krydsfelt i Naturkraft. Foto Mikkel Jezequel.
Lørdagens Krydsfelt havde fokus på produktion og forbrug; og komikeren Jan Gintberg var med til at fyre op under arrangementet, der kunne glæde sig over solskin og anstændige maj-temperaturer.

RINGKØBING: Ønskede man at sparke dæk og få et overblik over markedet for elbiler, fik man ikke en bedre mulighed end ved at møde op på Naturkraft lørdag.

Her var alle Ringkøbings bilforhandlere mødt op med deres nyeste elbil-modeller, så der var rig lejlighed til at sparke dæk og høre om det, som komikeren Jan Gintberg betegnede som "fremtiden" for transporten på fire hjul.

Kunstneren Jens Galschiøt fortalte om kunstværket "Unbearable". Foto Mikkel Jezequel.

Anledningen var arrangementet Krydsfelt - fire dage i Naturkraft med fokus på klimaforandringer og grøn omstilling. Lørdag var produktion og forbrug temaet, og blandt andet kunne man møde komikeren Jan Gintberg, der sammen med journalist Anders Agger arbejder på at få realiseret West Wind Challenge - et 24 timers løb for elbiler rundt om Ringkøbing Fjord.

Annonce

Det var ham, der fra scenen spåede, at elbiler er fremtiden; men at der også er nogle udfordringer, der skal gøres noget ved - ikke mindst mangel på ladestandere og for langsomme ladetider.

Fokus på elbiler

Bag elbil-arrangementet stod Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

- Vi havde bæredygtighed som den røde tråd, da vi planlagde årets arrangementer. Men af gode corona-grunde har vi desværre måttet aflyse det hele. Kun det her har vi kunnet gennemføre, sagde biblioteksassistent Alice Hedevang Christensen.

Ud over elbiler kunne man også få lov at lege med magnetbiler! Foto Mikkel Jezequel.

- Da vi hørte, at Naturkraft havde Krydsfelt-arrangementet i støbeskeen, fandt vi det naturligt at spørge, om vi skulle samarbejde. Det er det første store arrangement, vi gennemfører sammen med dem.


Da vi hørte, at Naturkraft havde Krydsfelt-arrangementet i støbeskeen, fandt vi det naturligt at spørge, om vi skulle samarbejde.

Alice Hedevang Christensen, biblioteksassisten Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.


Samtlige byens bilforhandlere var med på at stille op; det samme var et par forhandlere af elcykler, elscootere og lignende. Og Elbilforeningen FDEL stillede op for at svare på spørgsmål og give gode råd.

Afdelingchef Kim Møller Kruse og salgskonsulent Anders Hjøllund Mortensen fra Ford i Ringkøbing syntes, at det var en fin anledning til at vise produkterne frem.

Solen brød frem sidst på formiddagen, og den blå himmel satte kulør på dagen. Foto Mikkel Jezequel.

- Bilforhandlerne i Ringkøbing har et fint forhold til hinanden. Vi er konkurrenter, men også kolleger. Når vi er så mange sammen, har folk god mulighed for at sammenligne, hvad vi har at tilbyde, sagde Kim Møller Kruse.

Annonce

Masser af aktiviteter

Men elbil-træffet var dog ikke det eneste, der skete lørdag.

Blandt meget andet kunne man møde kunstneren Jens Galschiøt, der fortalte om sin spiddede isbjørn, skulpturen "Unbearable", der for nylig blev stillet op foran Naturkraft.

Komikeren Jan Gintberg fortalte om planerne om et elbil Le Mans rundt om Ringkøbing Fjord. Foto Mikkel Jezequel.

I folkeområdet holdt unge fra Ringkøbing-Skjern Ungdomsråd genbrugsmarked, mekanikere fra Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern fortalte om forskellen på en benzinbil og en elbil, og man kunne møde tidligere medarbejder ved Dagbladet, Christian Munk, fortælle om sin vej til selvforsyning.

Lørdagens arrangementer var en del af firedages-arrangementet Krydsfelt. Foto Mikkel Jezequel.

Da Dagbladet kiggede forbi sidst på formiddagen, var publikumstilstrømningen beskeden; men indtil da havde lørdagen vejrmæssigt heller ikke været særligt indbydende på grund af en kold havgus. Først op ad dagen brød solen gennem gråvejret.

Arrangementet fortsatte og slutter søndag, hvor der er fokus på kyst og fiskeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce