Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

En elastik og huller gravet i sandet, er de eneste hjælpemidler til dagens træning.Gymnastik på stranden ved Søndervig. Foto: Mads Dalegaard

Med et håndklæde eller en træningsmåtte under armen kommer de fra alle retninger. De samles på stien ned mod vandet. Det er de morgenfriske, der har taget imod tilbuddet om at starte dagen med gymnastik på stranden ved Søndervig.

Håndklæder og træningsmåtter bredes ud på sandet, alle er klar. Dæmpet musik og havets beroligende brusen lægger stilfærdig lydkulisse til.

Ulla Birkmose, der er leder af ROFI Fitness og dagens instruktør, lægger lidt overraskende ud med at instruere motionisterne i, at de skal forestille sig, at de har en femkrone mellem balderne. Den imaginære mønt skal hjælpe deltagerne med til at holde en korrekt kropsholdning i løbet af den næste times udfoldelser.

Denne morgen er der 56 på holdet. De fleste er kvinder. Efter en kort opvarmning kommer pulsen hurtigt op, ansigtskuløren skifter til en mere rødlig nuance, mens deltagerne bliver ført igennem en times effektiv træning og får en god start på dagen.

- Det giver bare en god samvittighed, og omgivelserne giver på en måde ekstra energi og velvære. Man er tanket op på ny energi, når man går herfra, fortæller Ulla Birkmose.

Dagens træningslokale kunne heller ikke være mere idyllisk. Vind er der ikke meget af, og selvom solen kun lejlighedsvis kigger frem, så er temperaturen behagelig. Stranden er stort set mennesketom, og blandt de få andre gæster ser man primært hundeluftere, mens en lille gruppe passerer de svedende motionister på hesteryg.

Med 10 minutter tilbage af træningen bliver musikken skiftet til noget mere roligt, og resten af tiden bliver brugt på udstrækning og afslapning.

Efter et farvel og tak for i dag vælger omkring 15 deltagere at afslutte træningen med en kort tur i havet. Så forlader de også stranden, smilende og med en god samvittighed.

De til tider, særprægede øvelser, vækker opsigt blandt strandens andre gæster.Gymnastik på stranden ved Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce