Annonce
Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

En elastik og huller gravet i sandet, er de eneste hjælpemidler til dagens træning.Gymnastik på stranden ved Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Med et håndklæde eller en træningsmåtte under armen kommer de fra alle retninger. De samles på stien ned mod vandet. Det er de morgenfriske, der har taget imod tilbuddet om at starte dagen med gymnastik på stranden ved Søndervig.

Håndklæder og træningsmåtter bredes ud på sandet, alle er klar. Dæmpet musik og havets beroligende brusen lægger stilfærdig lydkulisse til.

Ulla Birkmose, der er leder af ROFI Fitness og dagens instruktør, lægger lidt overraskende ud med at instruere motionisterne i, at de skal forestille sig, at de har en femkrone mellem balderne. Den imaginære mønt skal hjælpe deltagerne med til at holde en korrekt kropsholdning i løbet af den næste times udfoldelser.

Denne morgen er der 56 på holdet. De fleste er kvinder. Efter en kort opvarmning kommer pulsen hurtigt op, ansigtskuløren skifter til en mere rødlig nuance, mens deltagerne bliver ført igennem en times effektiv træning og får en god start på dagen.

- Det giver bare en god samvittighed, og omgivelserne giver på en måde ekstra energi og velvære. Man er tanket op på ny energi, når man går herfra, fortæller Ulla Birkmose.

Dagens træningslokale kunne heller ikke være mere idyllisk. Vind er der ikke meget af, og selvom solen kun lejlighedsvis kigger frem, så er temperaturen behagelig. Stranden er stort set mennesketom, og blandt de få andre gæster ser man primært hundeluftere, mens en lille gruppe passerer de svedende motionister på hesteryg.

Med 10 minutter tilbage af træningen bliver musikken skiftet til noget mere roligt, og resten af tiden bliver brugt på udstrækning og afslapning.

Efter et farvel og tak for i dag vælger omkring 15 deltagere at afslutte træningen med en kort tur i havet. Så forlader de også stranden, smilende og med en god samvittighed.

De til tider, særprægede øvelser, vækker opsigt blandt strandens andre gæster.Gymnastik på stranden ved Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce