Annonce
Vestjylland

Stort salg og nedskrivninger styrker Vestjysk Bank

Administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Madsen, glæder sig over udviklingen i de første ni måneder af 2019. Foto: Morten Stricker
Overskuddet i Vestjysk Bank efter de første ni måneder i 2019 er på 397 millioner kroner efter skat.
Annonce

Holstebro/Lemvig: De første ni måneder af 2019 har givet Vestjysk Bank et solidt resultat. Bundlinjen viser et overskud på 397 millioner kroner efter skat. I 2018 var overskuddet i samme periode 166 millioner kroner.

De to væsentlige forklaringer på det forstørrede overskud er salget af aktier i Sparinvest. Desuden har der været et væsentligt fald i nedskrivninger blandt andet til landbruget.

– Indtægten på 142 millioner kroner fra salget af vores Sparinvest-aktier luner naturligvis rigtig godt i vores regnskab og øger vores bundlinje med et pænt stort beløb. Men vi er meget bevidste om, at der er tale om en engangsindtægt. Hvis vi isoleret set kigger på vores netto renteindtægter og vores netto gebyrindtægter, har vi samlet set formået at fastholde disse i forhold til niveauet fra 2018. Dét er vi rigtig stolte af, siger administrerende direktør Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse i forbindelse med resultatet for tredje kvartal.

Vestjysk Bank forventer et samlet overskud for 2019 i intervallet 420 til 460 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce