Tarm

Stort rockband øverst på plakaten i Bork

Forsanger Simon Kvamm og Nephew leverede ren magi på dette års Smukfest-festival, og der venter givetvis også publikum en stor oplevelse, når bandet optræder som hovednavn på Bork Festival 2019. Arkivfoto: Axel Schütt

Når Bork Festival i sommeren næste år fejrer 40-års jubilæum, sker det med blandt andre Nephew højt oppe på plakaten.

Bork: I den forgangne sommer bød rockbandet Nephew på magiske koncertoplevelser i Roskilde og Skanderborg, så der venter givetvis også et forrygende party, når Simon Kvamm & Co. torsdag 1. august næste år indtager hovedscenen under den hvide teltdug på Bork Festival.

Her bliver der tale om et længe ventet gensyn, da kalenderen skal spoles helt tilbage til 2009 for at finde Nephews første og hidtil eneste koncert dér nede i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord.

- Siden da har vi i flere omgange forsøgt at få Nephew tilbage på plakaten, og det er en stor glæde, at det nu her ti år senere endelig er lykkedes, siger Arne Enggaard Poulsen, presse- og marketingansvarlig på den traditionsrige festival, der netop har skiftet navn.

Efter de to store festivalkoncerter rykkede Nephew i oktober indendøre i Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København, hvor bandet samlede flere end 30.000 mennesker på to aftener.

Næste år har vi valgt at komme lidt bredere ud i det danske land - for at fejre den danske sommer og for at smelte endnu mere sammen med publikum

Kristian Riis, guitarist, Nephew

At turde give slip

Kristian Riis, der er guitarist i Nephew, udtrykker en fælles glæde over udsigten til at komme på landevejen i 2019:

- Det har været en kæmpe optur for os at spille koncerter i 2018. Næste år har vi valgt at komme lidt bredere ud i det danske land - for at fejre den danske sommer og for at smelte endnu mere sammen med publikum, siger han.

Kristian Riis tilføjer, at bandet ser frem til spille sange fra nyeste Nephew-album, "Ring-i-Ring", og fra det store bagkatalog:

- Og så glæder vi os til at synge fællessang med vores publikum, at hylde fællesskabet og at turde give slip for en stund og forsvinde sammen ind i Nephew-land, lyder det fra den 42-årige guitarist.

Der er sikkert mange, der - igen og igen - vil synge med på klassikere som "Movieklip", "Worst/best case scenario", "Va fangool" og "Superliga", når hovednavnet trykker den af på Bork Festival.

Billetsalget åbner 1. december, og inden jul forventes det, at der bliver offentliggjort flere navne til udgave nummer 40 af den vestjyske festival, der i 2019 afholdes i dagene fra 31. juli til 3. august.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce