Annonce
Vestjylland

Stort millionunderskud i kommunal havn

Det har kostet 6,2 millioner kroner at renovere sandpumperen Tønne, og det har ført til et stort millionunderskud i Thorsminde Havn. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Thorsminde Havn kom ud af 2019 med 3,6 millioner kroner i underskud, og det har kostet halvdelen af egenkapitalen

Tønne har ti år tilbage

Sandpumperen Tønne er fra 1989 og dermed godt 30 år gammel og skibet forventes at have en restlevetid på cirka 10 år, og skibet skal til hovedsyn hver 5. år.

Havnen har nu ændret regnskabspraksis, så der i højere grad henlægges beløb til de store renoveringer af skibet hvert femte år, og skibet vil fremover bliver afskrevet med 750.000 kroner om året.

Havnechefen har også gennemgået tidligere års regnskaber, og det har ført til en efterbetaling til skat på cirka 200.000 kroner i brændstofafgifter.

Det er "Tønne", som pumper sand væk fra sejlrenden ind til havnen, og dermed sikrer at fiskekutterne kan komme ud af havnen og ind igen.

Men havnen har også været ramt af et fald i landinger af fisk i 2019, hvor der blev landet 1,16 millioner kilo fisk til en værdi af 36 millioner kroner. I 2028 blev der landet 1,37 millioner kilo fisk, som var knap 44 millioner kroner værd.

Erhvervs- og turismeudvalget har godkendt regnskabet, der også skal godkendes af det samlede byråd.

Thorsminde: 2019 har været et rigtig skidt år for Thorsminde Havn, når man ser de røde tal i regnskabet. Et underskud på 3.654.000 kroner blev det til i en havn, der ellers plejer at løbe rundt med et overskud.

Underskuddet i 2019 er ikke overraskende. Men det blev et par millioner kroner større end forventet.

Forklaringen er, at havnen ejer sandpumperen Tønne, som har været på værft til en større renovering og hovedsyn af skibet. Og den regning løb op i knap 6,2 millioner kroner.

- Bunden var meget tyndslidt, og derfor var det nødvendigt at udskifte store dele af bunden i bagbords side, har Lisette Sønderby, der er havnechef i Thorsminde, tidligere forklaret om den uventede regning.

Det store underskud betyder, at egenkapitalen i den kommunale selvstyrehavn nu er på 3,1 millioner kroner, efter det store underskud er trukket fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce