Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort flertal sender flere penge til Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn er så godt som sikret en kapitaludvidelsen nu, hvor et flertal i økonomiudvalget har sagt ja. De øvrige ejerkommuner har allerede accepteret. Arkivfoto: Morten Dueholm
Borgmester er tilfreds med, at økonomiudvalgsflertal bakker op om kapitaludvidelse i Midtjyllands Lufthavn.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kristian Andersen (KD) og Niels Rasmussen (SF) vendte tommelfingeren nedad, da økonomiudvalget endnu en gang havde en kapitaludvidelse af Midtjyllands Lufthavn i Karup på dagsordenen.

Men da Kristendemokraten og SF'eren var alene om at stemme imod at frigive en lille million kroner over to år for at sikre fremtiden for lufthavnen, var flertallet mere end sikret. Det er borgmester Hans Østergaard (V) tilfreds med.

- Jeg er glad for, at en komfortabelt flertal i udvalget står bag. Midtjyllands Lufthavn er et stykke infrastruktur, som er til gavn for hele det midt- og vestjyske område. Det er vigtigt, at vi står sammen om at løfte opgaven med at fastholde den infrastruktur, vi har. Jeg ville have været rigtig ked af det, hvis Ringkøbing-Skjern ikke længere ville være en del af det fællesskab, siger Hans Østergaard.

De øvrige ejerkommuner har allerede sagt ja til at skyde flere penge i lufthavnen. I Ringkøbing-Skjern skal beslutningen en tur omkring byrådet, hvor det også kræver et flertal, inden den er helt hjemme.

Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerandel af lufthavnen er på syv procent. Det betyder, at den præcise ekstraregning til kapitaludvidelsen kommer til at lyde på 878.400 kroner, som skal udbetales over to år i 2020 og 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce