Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort coronapres på midtjyske hospitaler: Lukning af akutklinikker foreslås forlænget i tre uger

Den midlertidige lukning af akutklinikken i Sundhedshuset i Ringkøbing kan blive forlænget i yderligere tre uger. Foto: Johan Gadegaard
Mandag skal forretningsudvalget i Region Midtjylland beslutte, om fire akutklinikker, herunder i Ringkøbing, fortsat skal være lukket.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: I dag skulle akutklinikken i Ringkøbing egentlig være åbnet igen. Den blev sammen med akutklinikkerne i Skive, Silkeborg og Grenaa lukket den 22. december frem til 3. januar for at overføre personalet til hospitalerne, der var unders pres fra de mange coronapatienter.

Genåbningen kan dog blive en kort frist, for der er kommet en indstilling til Region Midtjyllands forretningsudvalg, at akutklinikkerne i Ringkøbing og de andre tre byer skal forblive lukkede frem til 24. januar.

I indstillingen fremhæves flere argumenter for fortsat lukning af de fire akutklinikker. Først og fremmest er der covid-19-pandemiens udvikling, står der i dagsordenen til forretningsudvalget møde:

”Smitteniveauet i Danmark er fortsat højt. Region Midtjylland oplever i øjeblikket et stigende antal covid-19-indlæggelser og har på den baggrund blandt andet aflyst en række planlagte behandlinger og undersøgelser. Antallet af indlagte på intensiv er fra 23. til 30. december 2020 steget fra 16 til 30. For medicinske COVID-19-patienter er tallet for samme periode steget fra 80 til 104 indlagte. Det er det højeste antal indlagte under pandemien. Sundhedsstyrelsen har i sin seneste prognose en forventning om en stigning på 5-15 procent antal indlæggelser i Region Midtjylland i den kommende periode.”

Annonce

Lægevagt vil også lukke

Desuden forventes det, at sygeplejersker selv vil blive ramt at coronasmitte eller karantæne, hvilket vil øge presset på de tilbageværende.

Det fremhæves også, at mange af sygeplejerskerne på de lokale akutklinikker er erfarne behandlersygeplejersker, som vil kunne lette presset på hospitalerne i forhold til akutpatienter.


Region Midtjylland oplever i øjeblikket et stigende antal covid-19-indlæggelser og har på den baggrund blandt andet aflyst en række planlagte behandlinger og undersøgelser.

Fra dagsordenspunktet


Hvis ikke lukningen af de fire akutklinikker forlænges, vurderes det, at der må inddrages ferie og påføres sygeplejerskerne overarbejde:

”Det er hospitalernes vurdering, at den ekstra bemanding fra akutklinikkerne, som kan bruges i akutafdelingerne, har stor betydning for dækning af vagter i akutafdelingen og er en god hjælp til et i forvejen presset personale. De pågældende hospitaler oplyser, at en genåbning af akutklinikkerne efter nytår vil betyde, at yderligere medarbejdere, som skal inddrages i covid-indsatsen, i så fald vil ske via beredskabslister og/eller øget anvendelse af pålagt over- og ekstraarbejde.”

En fortsat lukning af akutklinikkerne i Ringkøbing og de andre byer vil desuden betyde, at lægevagtkonsultationen i klinikkerne også vil være lukket i samme periode, da det ikke vurderes patientsikkerhedsmæssigt forsvarligt, da der vil være mindre personale.

Indstillingen vil blive behandlet på forretningsudvalgets møde mandag klokken 8.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Annonce