Annonce
Vestjylland

Storm Balderson: Anklager kræver fængsel i ulve-retssag efter trusler og kirkehærværk

Natten til 27 juni blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet var rettet imod den mand, der havde skudt en ulv ved Ørnhøj. Storm Baldersen tilstod hærværket og opsatte skilte med trusler samme dag. Nu kommer sagen for retten. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er en række anklagepunkter mod Storm Balderson for både hærværk, trusler og overtrædelse af polititilhold, når retssagen begynder ved byretten på mandag.

I en tidligere version fremgik der et forkert fornavn på Steffen Troldtoft. Det er nu rettet. Vi beklager fejlen.

ULFBORG/HOLSTEBRO: Han kalder sig Storm Balderson. Men hans rigtige navn er Sørensen, og på mandag er det dommens dag, når han ved retten i Holstebro står tiltalt for omfattende hærværk, flere trusler, overtrædelse af tilhold og import af et ulovligt slagvåben.

Her vil anklagemyndigheden kræve den tiltalte idømt en fængselsstraf, fremgår det af anklageskriftet.

Sagen mod den 33-årige Balderson tog sin begyndelse, da Ulfborg og omegn 27. juni vågnede op til overmalede byskilte og en kirke oversprayet med røde slagord. Allerede samme morgen stod Storm Balderson frem og fortalte, at han stod bag hærværket - og erklærede det som en del af hans kamp for ulven.

Anklagemyndigheden vil ud over fængsel også have et beløb i erstatning for det omfattende hærværk, ganske som den 33-årige ulve-aktivist også er tiltalt for flere trusler, overtrædelse af tilhold og import af et ulovligt slagvåben.

Tiltalen for trusler og herunder for at have skabt "alvorlig frygt" skyldes, at den 33-årige aktivist på flere kors malede "RIP MT og søn" den pågældende nat. MT er initialerne for Mourits Troldtoft, som er dømt for et ulvedrab ved Ørnhøj og sønnen er Steffen Troldtoft. Rest in Peace (RIP) er en hilsen til afdøde.

Efter disse trusler fik Storm Balderson 5. juli et tilhold fra politiet, så han ikke måtte kontakte eller omtale Mourits og Steffen Troldtoft. Dette tilhold er han anklaget for at have overtrådt tre gange på sin facebookside.

Den 33-årige Sørensen er også tiltalt for trusler mod medlemmer af Ulvefrit Danmark, efter han i en video har sagt "de går ind for at skyde ulven... de skal have en skovl i nakken".

Annonce
JFMNORMAL - Natten til torsdag blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet er med alt sandsynlighed rettet imod den ulv som blev skudt ved Ulfborg. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce