Annonce
Vestjylland

Storken er tilbage i Bækmarksbro

En af storkene langs Holmgårdsvej ved Flynder ankom søndag efter en lang flyvetur. Foto: Johan Gadegaard
Det er det hidtil tidligste besøg i storkereden, hvor hannen nu venter på sin mage

Flynder: Den første fugl af storkeparret i Flynder er tilbage i reden. Søndag formiddag landede han-storken i reden og gav sig straks i gang med at gøre reden klar.

Ifølge Louise Fjeldgren, der har storkeparret i baghaven, er man helt sikker på, at det ikke drejer sig om en tilfældig strejfer, men om den han-stork, der de sidste par år har været med til at få unger på vingerne i riden.

- Vi har ikke aflæst ringen om benet på ham, men vi er alligevel helt sikre på, at det er den rigtige han-stork. Han er ikke sky, når vi kommer ud, og han ved også, hvor foderpladsen er. Ud fra måden, han opfører sig på, kan det kun være ham, siger Louise Fjeldgren.

Han-storken er tidligt på færde. Da parret første år ynglede i reden, tog de den først i brug den 23. april. Sidste år ankom den første stork den 6. april, men i år er det allerede 28. marts.

Sidste år måtte han-storken vente længe på sin mage, der først ankom et par uger senere.

- Det skyldes, at han muligvis overvintrer tættere på os - måske i Spanien - mens hun-storken har en længere vej her op, siger Louise Fjeldgren.

Hun har dog fulgt med i vejrudsigterne og noteret sig, at vejret har bedret sig i det sydlige Europa. Derfor er meldingerne fra andre observatører, at storkene allerede er på vej nordover. Så måske kommer hannen ikke til at vente i flere uger igen i år.

I øvrigt er flere, danske storkepar allerede vendt tilbage til deres reder, og der har allerede været interesse for flere nye. Det kan være tegn på, at Danmark igen i 2021 kan håbe på endnu flere storkepar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce