Ringkøbing

Storfilmen "Dunkirk" bliver vist på stranden

At opleve filmen "Dunkirk" på en strand med bunkers, kan kun blive en stærk oplevelse.

Næste fredag vises filmene "Der Untergang" og "Dunkirk" på stranden ved Søndervig i forbindelse med Bunker Film Festival. Arrangørerne er spændt på, hvor mange tilskuere der dukker op.

Ringkøbing/Søndervig: Folkene bag nyskabelsen Bunker Film Festival har travlt med at få de sidste logistiske detaljer på plads i disse dage.

- Flytningen fra Houvig til Søndervig/Ringkøbing i sidste øjeblik har presset os lidt, men vi bliver klar med de sidste ting, herunder tekster på tysk på facebook og plakater i nærområdet, siger Mads Daugbjerg, der står i spidsen for festivalen.

Et andet af de punkter, der ikke er helt afklaret, er, hvornår de historiske rundvisninger i forbindelse med Bunker Film Festival vil finde sted.

Det ligger dog fast, at rundvisningerne kommer til at foregå i den fritlagte bunker på Vestjyllands Andels grund på Vesterkær samt i den koldkrigsbunker, der ligger på Dovistas grund på den anden side af vejen.

- Både Vestjyllands Andel og Dovista har været meget venlige og samarbejdsvillige og været hurtige med at give deres tilsagn til festivalen. Det er vi rigtig glade for, siger Asker Geyti, der er Ringkøbing-Skjern Kommunes projektleder på Bunker Film Festival, der er et forsøg i forbindelse med "Rethinking Tourism in a Coastal City".

- Hvis forsøget bliver en succes, vil det forholdsvis nemt kunne gentages - enten her eller et andet sted på Vestkysten, så det bliver da rigtig spændende at se, hvordan det går og hvor mange, der vil se med på stranden og i bunkeren, siger Asker Geyti.

Han glæder sig specielt til fremvisningen af "Dunkirk" på stranden i Søndervig fredag den 24. august om aftenen.

Den forventning deler han med lederen af Ringkøbing Biograf, Bjarne From.

- Det bliver rigtig spændende at se netop den film på stranden, siger han.

Ringkøbing Biograf er selv en lille del af festivalen, idet biografen viser "Under Sandet" om lørdagen.

- Der var en del inde at se "Under Sandet", da den havde premiere, men nu får flere chancen for at se den historiske film, siger Bjarne From.

En af rundviserne i de to bunkers på Vesterkær er Tommy Søgård Cassøe, der i mange år har interesseret sig for 2. Verdenskrig og især den efterfølgende kolde krig, og i den forbindelse har han været med til at stifte Jysk Koldkrigs Forening.

- Jeg har tit været i de to bunkers på Vesterkær, og jeg glæder mig rigtig meget til at vise rundt og fortælle om Civilforsvarets brug af bunkerne under den kolde krig. Der var faktisk øvelser hver uge i en lang periode, og det er jo en del af Ringkøbings historie, der ikke er blevet fortalt så meget om, siger Tommy Søgård Cassøe.

Du kan læse mere om filmfestivalen på facebooksiden: fb.me/bunkerfilmfestival

BUNKER FILM FESTIVAL

Program: Fredag 24. august 16:00: "Der Untergang" - Visning i bunker på Vesterkær i Ringkøbing. (171 min, 95 kroner) 21:15: "Dunkirk" - Open Air på stranden i Søndervig (106 min - gratis adgang)Lørdag 25. august 12:00: "Waltz with Bashir" - Visning i bunker på Vesterkær i Ringkøbing (120 min, 95 kroner) 15:30: "Buried" - Visning i bunker på Vesterkær i Ringkøbing (110 min, 95 kroner) 15:30: "Under sandet" - Vises i Ringkøbing Biograf (100 min, 80 kroner) 18:00: "Das Boot" - Visning i bunker på Vesterkær i Ringkøbing (154 min, 95 kroner) 21:15 "Apocalypse Now" - Open Air på stranden i Søndervig (147 min - gratis adgang)Søndag 26. august 12:00: "Der Untergang" Visning i bunker på Vesterkær i Ringkøbing (171 min, 95 kroner) 15:30: "Under Sandet" Visning i Ringkøbing Biograf (100 min, 80 kroner)Bunker-rundvisninger: Tidspunkter offentliggøres senere på festivalens facebookside: fb.me/bunkerfilmfestivalBilletsalg: goo.gl/s23HWfFestivalen er kommet i stand som del af projektet "Rethinking Tourism in a Coastal City", der er støttet af Innovationsfonden. Projektet er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Aarhus Universitet, Arkitektskolen Aarhus, Ringkøbing-Skjern-Museum, Naturkraft, Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitAarhus.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte