Annonce
Skjern Håndbold

Store rokeringer på målmandsposten: En ny kommer til, en forlænger, og en både forlænger og udlejes

Christoffer Bonde med en af sine mange redninger for Århus Håndbold. Christoffer Bonde har ligaens højeste redningsprocent i denne sæsons grundspil. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skjern Håndbold henter Christoffer Bonde på en toårig aftale, Robin Haug forlænger med et enkelt år, og Svend Rughave både forlænger til sommeren 2024 med Skjern og lader sig udleje til Lemvig-Thyborøn næste sæson.

Skjern: Ny aftale med ungt talent, en anden har forlænget sin aftale, og en tredje har både forlænget sin aftale og aftalt udlejning næste sæson.

Jo der sker meget på målmandsfronten i Skjern Håndbold til næste sæson.

Den nye mand i klubben bliver den 22-årige Christoffer Bonde, der kommer til på en toårig aftale. Den kommende Skjern-keeper har været forrygende i denne sæson, hvor Bonde er indehaver af ligaens højeste redningsprocent på 34,9. Derfor har Bondes underskrift været eftertragtet af mange klubber i ind- og udland, men valget endte på de grønblusede.

Annonce

Norske Robin Haug har forlænget sin aftale frem til sommeren 2023.

Svend Rughave forlænger kontrakten med Skjern Håndbold frem til sommeren 2024 og lejes ud næste sæson til Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Skjern Håndbolds nye målmand Christoffer Bonde sammen med klubbens sportschef Thomas Klitgaard. Christoffer Bonde får trøje nummer 1 i næste sæson. Pressefoto: Skjern Håndbold - Nicklas Thygesen

Christoffer Bonde var en af de spillere, der pludselig stod i en mærkelig situation, da Århus Håndbold lukkede ned.

- Vi havde lige slået SønderjyskE. På vej hjem fik vi at vide, at vi skulle til et kort møde i klubben næste dag, men allerede senere på aftenen kunne vi på TV2 læse, at Århus Håndbold skulle lukke ned. Det var en skuffende måde alt det her blev håndteret på, fortæller Christoffer Bonde.

Klar til nyt eventyr i Vestjylland

Nu er målmandstalentet klar på et nyt eventyr.

- Skjern er en storklub, der stræber efter at spille med om medaljer hvert år, og derfor var beslutningen ikke svær. I Skjern Håndbold gælder det om at vinde hver gang. Der var tilgangen i Aarhus nok lidt anderledes. Jeg spiller selv for at vinde hver gang. Jeg har store ambitioner. Skjern er en traditionsrig klub, der gennem de sidste mange år har vundet alt i Danmark, og den status og placering vil jeg gøre alt for at bidrage til at fastholde, siger Christoffer Bonde.


Skjern er en storklub, der stræber efter at spille med om medaljer hvert år, og derfor var beslutningen ikke svær.

Christoffer Bonde, kommende målmand i Skjern Håndbold


Han har snakket meget med den tidligere Skjern-spiller Jesper Dahl om Skjern Håndbold.

- Jesper har kun haft positive ting at fortælle. Blandt andet om en fantastisk fed kultur, en ægte håndboldby med stor opbakning fra fans og sponsorer og en klub, der altid udvikler sig. Der er styr på tingene i klubben. Lige meget hvem jeg har spurgt, har jeg kun hørt gode ting om Skjern Håndbold, fortæller Christoffer Bonde.

Mange unge søger storbyer som Aarhus, men Christoffer Bonde rykker vestpå.

- Jeg flytter til Skjern, hvor jeg allerede har fået en lejlighed. Jeg ser frem til at blive en del af lokalsamfundet et sted, hvor hele byen står bag håndboldholdet. Jeg kommer fra Randers, så for mig bliver det ikke slemt at flytte fra Aarhus til Vestjylland. I Aarhus kunne det godt tage en halv time at komme fra A til B, selv om det kun var få kilometer. Sådan er det ikke i Skjern, fortæller Christoffer Bonde.

Annonce

Klubskiftet er to skridt op

Han ser klubskiftet som to skridt op.

- Og det synes jeg selv, at jeg er klar til. Min udvikling går i den rigtige retning, og nu får jeg for første gang i karrieren en rigtig målmandstræner i Mads Andersen, som jeg allerede er begyndt at træne sammen med en gang i ugen. Det samarbejde ser jeg meget frem til. Det er rart at vide, at der er en træner, der holder ekstra godt øje med mig, forklarer Christoffer Bonde, der er vild med stort set al sport.

Han skal danne målmandsduo med Robin Haug næste sæson, hvor Svend Rughave lejes ud. Om godt et år har Skjern så tre målmænd i klubben.

- Det må jeg tage til den tid. Jeg er helt klar til at tage konkurrencen op, siger Christoffer Bonde, der glæder sig til at spille for Skjern i en kogende Skjern Bank Arena, hvor han har tabt klart sammen med Aarhus Håndbold et par gange.

Annonce

En rigtig god løsning

Cheftræner Claus Dalgaard-Hansen er meget glad for løsningen på målmandsposten.

- Der er i mine øjne strikket en løsning sammen, hvor alle er vindere. Jeg er utrolig glad for, at vi kan forlænge med Svend Rughave og leje ham ud. Svend har et stort potentiale, men for at sikre hans gode udvikling skal han have flere kampminutter i benene. Da muligheden for Christoffer Bonde opstod, var det bare om at slå til. Bonde har været inde i en god udvikling i Århus Håndbold, og specielt i denne sæson har han stået på et imponerende niveau. Jeg er sikker på, at Christoffer Bonde og Robin Haug bliver et stærkt makkerpar, der både i samarbejde og i skarp konkurrence kan hjælpe os frem til gode resultater, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce