Annonce
Tarm

Store forventninger: Sdr. Viums rallysprint bliver vist på tv

Verner Boiskov flyttede til Sdr. Vium i 1983, hvor han købte et autoværksted. Han kører selv rally og var idemanden bag Landbobanken Rallysprint. Foto: Anita Rahbek
Race Media optager hele dagen, hvilket har fået rekordmange kørere til at deltage i lørdagens løb.

SDR. VIUM: For 13 år siden blev der første gang kørt rally i Sdr. Vium. Den lokale friskole manglede penge, og mekaniker Verner Boiskov foreslog, at skolens støtteforening skulle arrangere et løb for at tjene lidt penge til friskolen.

- Der var en stor lokal opbakning, og folk syntes, at det var en god ide, fortæller den 57-årige mekaniker, der selv er lidt af en rallyentusiast og kører rally i DM-serien.

Siden har der hvert eneste år – med en enkelt undtagelse – været rallysprint med omkring 20 biler på de små krogede veje omkring Sdr. Vium. Siden friskolen lukkede, er overskuddet, der er en pæn skilling, i stedet gået til at lave skolen om til et kulturhus til gavn for de omkring 200 husstande.

- Den bedste sidegevinst ved det hele er, at alle bakker op og hjælper til med traktorer, maskiner, halm eller går med en kost og skovl for at gøre Sdr. Vium pæn til gæsterne. Det er hyggeligt, siger Verner Boiskov, der ser frem til et spændende løb.

Annonce

Rallysprint i Sdr. Vium

Lokale deltagere i Landbobanken Rallysprint, Sdr. Vium:

Klaus Holt Jespersen fra Tarm, der kører Peugeot

Thomas Jespersen fra Tarm, der kører Peugeot

Claus Allan Nielsen fra Skjern, der kører Chevrolet

Michael Ladefoged fra Ringkøbing, der kører Ford

Alex Siersbæk fra Skjern, der kører Peugeot

Verner Boiskov fra Hemmet, der kører Mazda

Løbet arrangeres i samarbejde med Ikast og omegns Motor Klub

En drøm om at vokse

For der er nemlig fuldt hus plus lidt ekstra. Hele 32 rallykørere har meldt deres ankomst i år, vel at mærke inden tilmeldingen måtte lukkes, fordi der faktisk kun er 30 pladser.

Den store interesse fra kørerne skyldes, at løbet i år bliver optaget af det professionelle produktionsselskab Race Media, der laver en halv times tv-udsendelse fra Sdr. Viums rallysprint.

- Det skal sendes på lokale tv-stationer i juli, blandt andet på TV Midt/Vest. På længere sigt håber vi, at det giver lidt mere fokus på vores løb, siger Verner Boiskov, der glæder sig over interessen.

Han og andre lokale har nemlig en ide om, at rallysprint i Sdr. Vium gerne må vokse sig større.

- Vi arbejder lidt på, om vi kan udvide til en størrelse, så vi kan køre kvalifikationsløb til DM-afdelingen. Det vil betyde 90 biler, hvilket kræver meget, men det er en drøm, fortæller han med et smil.

Bredt felt med spænding

Omkring Sdr. Vium og andre af de lokale byer i Ringkøbing-Skjerns sydlige ende er der nemlig masser af spændende, krogede veje, der indbyder til at lade hestekræfterne udfolde sig i fuld fart og kæmpe om at komme først i mål i de forskellige heat.

Lørdagens løb, der i øvrigt hedder Landbobanken Rallysprint 2019, byder på tre indledende heat og afsluttes med et røverheat, hvor dagens 10 hurtigste biler deltager.

Verner Boiskov skal selv bag rattet i en Mazda RX-8 med Wankel-motor, fordi hans egen Mercedes er skilt ad for tiden.

- Jeg tror ikke, jeg vinder, siger han med et grin.

- Der er et bredt felt i år, som blandt andet tæller den forsvarende danmarksmester, der kører i en bil med firhjulstræk. Faktisk er der i år fem biler med firhjulstræk, og de har en fordel på grus-strækningen, så de bliver svære at følge med, men til gengæld er der spænding om resultatet, forklarer Verner Boiskov.

Rallysprintet i Sdr. Vium begynder kl. 11.00 med løbsstart kl. 12.00.

Ruten, som deltagerne skal køre, er først blevet offentliggjort fredag. Der er serviceområde ved den tidligere friskole, som i dag er blevet til Kulturhuset Skolen og i øvrigt får gavn af overskuddet fra rallysprintet. Kortet er leveret af Ikast og omegns Motor Klub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce