Annonce
Skjern

Store byttedag i Ganer Kær: Syv landmænd har omfordelt 135 hektar jord

Initiativtager Laurids Erik Andersen (th) forklarer fødevareminister Mogens Jensen om Ganer Å projektet, mens landinspektør Malene Foldager Andersen og Palle Graversgaard, enhedschef i Landbrugsstyrelsen, lytter med. Foto Poul Osmundsen.
Annonce

SKJERN: Der er netop blevet byttet jord i Ganer Kær; her er syv landmænd med i et større jordfordelingsprojekt, og Jordfordelingskommissionen har sagt ja til planen om at omfordele 135 hektar jord mellem syv lodsejere. Dermed er byttehandlen stort set på plads.

Med jordfordelingen bliver der mindre trafik på vejene, og landmændene høster fordelene ved at de sparer tid og brændstof ved at have jorderne tættere på driftsbygningerne, og de skal ikke længere krydse jernbanen. En række arealer lå uhensigtsmæssig på hver sin side af en baneoverskæring. Nogle af landmændene havde op til syv kilometer mellem deres jorder med kørsel gennem Skjern. Det forventes, at landmændene kan spare cirka 750 kroner pr. hektar, afhængig af afgrødetypen.

Jordfordelingen kom i værk i forlængelse af tørkepakken. Finansieringen af jordfordelingen sker gennem ordningen om tilskud til erhvervsrettet jordfordeling. Lodsejerne modtager et tilskud på 3.500 kroner pr. omfordelt hektar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Kort og kontanter stjålet fra varebil

Ringkøbing-Skjern

DF melder sig ind på KD’s bane: - Dejligt at de kristne værdier kommer i fokus

Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce